Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pri požiari cisterny zahynulo 148 ľudí
Zdielať na

Pri požiari cisterny zahynulo 148 ľudí

Archívna reportáž

MULTAN / Po tom ako sa v pakistanskej provincii Pandžáb prevrátila cisterna, zomrelo viac ako 140 ľudí. Miestni obyvatelia sa totiž ponáhľali k cisterne, aby si nabrali vytekajúce pohonné hmoty a nedbali na výstrahy polície, ktorá sa ich odtiaľ snažila odohnať. Počet obetí nemusí byť konečný, 76 ďalších je zranených a niektorí sú vo vážnom stave.

Požiar cisternového vozidla v pakistanskej provincii Pandžáb si vyžiadal 148 obetí. Vozidlo smerujúce do hlavného mesta Pandžábu Lahore sa na diaľnici prevrátilo. Na miesto pribehli miestni obyvatelia, aby si do kanistrov nabrali unikajúce pohonné látky. 

Polícia sa síce snažila miesto nehody uzatvoriť, ale miestni obyvatelia na jej príkazy nedbali. Pri požiari tak 148 z nich zahynulo, 76 ľudí bolo zranených a niektorí z nich sú naďalej v kritickom stave. 

Podľa očitých svedkov nešťastia je na spálenisku vidno aj asi tridsať obhorených mopedov, na ktorých prišli obyvatelia z okolia s pripravenými kanistrami. Zničených bolo aj osem ďalších áut.

Niektorí zo svedkov tvrdia, že požiar mohol vzniknúť aj zavinením ľudí, ktorí si prišli nabrať benzín. Niektorí  z nich totiž v okolí cisterny fajčili. 

Hasiči bojovali s obrovským požiarom dve hodiny. Úrady do akcie nasadili aj vojakov a vrtuľníky. Zranených záchranári prevážali do okolitých nemocníc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy