Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V nemocnici hospitalizovali chlapčeka (1,5) s modrinami. Polícia preveruje ako k nim prišiel
Zdielať na

V nemocnici hospitalizovali chlapčeka (1,5) s modrinami. Polícia preveruje ako k nim prišiel

DOLNÝ KUBÍN / Starej mame z Dolného Kubína sa zalievajú oči slzami. Doteraz o svojom nešťastí mlčala. Utrápená žena je presvedčená o tom, že jej vnúčatko - batoľa Miško, je týraný a súhlasia s ňou aj susedia. Po hospitalizácii dieťaťa v nemocnici sa stará mama rozhodla prehovoriť pred našou kamerou. A urýchlene prosí o pomoc.

"Všetko vedel aj povedať, aj poťapkať, teraz nič, z toho stresu, čo myslíte. Z tej bitky," myslí si babka.  Susedia tvrdia, že spoza dverí počuli hádky, buchot a srdcervúci detský plač. "Večer bolo počuť buchot riadny, že dieťa hodili o zem," hovoria susedia. 

Miško je roztomilé dieťa s krásnymi modrými očami. Podľa starej mamy si doposiaľ užil viac bitky ako pohladenia. Jej dcéra je zamilovaná do priateľa, ktorý nie je biologickým otcom Miška."Bol hospitalizovaný, aby sa odsledoval stav po možnom úraze hlavy, po tele mal známky krvných podliatín," informoval námestník riaditeľa FNsP Rastislav Johanes.

Dieťa podľa strápenej ženy vraj zažívalo bitku aj v minulosti. "Mal na krku červené, asi ho škrtil. Prišiel z roboty, mal čosi vypité, vošiel do izby, malý ako dieťa to vycítil, že ma vypité, a chcel pusu, on mu ju nechcel dať, veru ho dobil," opisuje babka. Stará matka sa cíti bezmocná, tvrdí, že keď chcela brániť vnúča a volať policajtov, dcérin priateľ zbil aj ju.

Po návrate z nemocnice stará mama s milovaným vnúčatkom prežívajú krásne chvíle plné pokoja. Dcéra jej ho nechala v opatere. "Povedala, mama zober si Miška a staraj sa oň," hovorí. "V tomto prípade sa to podarilo a o zverení dieťaťa do náhradnej osobnej starostlivosti bude v najbližších dňoch rozhodovať súd. Orgán sociálnoprávnej ochrany detí bude rodine poskytovať aj naďalej podporu a pomoc," povedala riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa Jana Lukáčová.

"Môžeme potvrdiť, že sme prijali trestné oznámenie vo veci podozrenia z trestného činu týrania blízkej osoby a zverenej osoby. V súčasnej dobe vykonávame všetky potrebné úkony v zmysle trestného poriadku a z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie,"informuje hovorca polície Radko Moravčík

Súvisiace články