Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Sudca zamietol žiadosť o väzbu Dávida, ktorý zabil svojho otca
Zdielať na

Sudca zamietol žiadosť o väzbu Dávida, ktorý zabil svojho otca

GALANTA / Tínedžer, ktorý mal po niekoľkoročnom týraní zavraždiť svojho otca, sa v sobotu postavil pred sudcu. Štáb KRIMI získal počas čakania na verdikt nové informácie o prípade.

Sedemnásťročný Dávid prišiel v stredu večer na obvodné oddelenie v Galante. Službukonajúcemu policajtovi povedal, že zabil svojho otca. Podľa informácií TV JOJ boli motívom vraždy 43-ročného Jozefa jeho problémy s alkoholom a následná agresivita voči rodine.

"Dávid počul doma mamu znovu plakať a v takej skratovej reakcii zobral to búracie kladivo a otca usmrtil, po rokoch veľmi ťažkého a intenzívneho týrania," povedal mladíkov obhajca Daniel Lipšic. Na okresnom súde sudca rozhodoval o ďalšom Dávidovom osude. Na stole bol návrh na jeho vzatie do väzby. Sudca na neverejnom zasadnutí rozhodol, že mladík nebude stíhaný väzobne.

Sudca tak rozhodol na neverejnom zasadnutí, ktoré trvalo približne hodinu a pol. Ako náhradu za väzbu súd prijal záruku riaditeľky školy, Davidov písomný sľub a nariadil im ďalšie povinnosti a obmedzenia. Na Dávida čakala jeho utrápená matka a ďalší príbuzní, s ktorými po rozhodnutí súdu môže odísť.

Súvisiace články