Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajta postreleného kanibalom minister Lipšic povýšil
Zdielať na

Policajta postreleného kanibalom minister Lipšic povýšil

Minister vnútra Daniel Lipšic povýšil policajta, ktorý bol postrelený v Kysaku pri nasadení v akcii proti údajnému kanibalovi.

Príslušníka Pohotovostného policajného útvaru z Prešova dnes mimoriadne povýšil do hodnosti podporučíka. Okrem povýšenia udelil minister policajtovi aj peňažný dar.

"Keďže pracuje v špeciálnej zložke, jeho identitu nemôžeme zverejniť a z toho istého dôvodu sme dopredu nemedializovali miesto a čas povýšenia," vyjadril sa hovorca ministra vnútra Gábor Grendel.

Incident sa odohral v utorok 10. mája dopoludnia pri obci Kysak v okrese Košice - okolie. Polícia mala už skôr avízo, že na internetový inzerát samovraha zo Švajčiarska odpovedal Slovák z obce Sokoľ v Košickom okrese. Ten Švajčiarovi sľúbil, že ho v lese pri Kysaku zabije. Podľa plánu mal potom mäso nakoreniť, aby telo nerozniesla zver, a postupne ho konzumovať.

Cudzinec sa však zľakol a všetko oznámil polícii. Namiesto Švajčiara pricestoval vlakom do Kysaku policajný agent a stretol sa s Matejom Čurkom. Ten potvrdil agentovi, že má pri sebe pílky, nože, korenie, ako aj tabletky, ktorými ho mal uspať skôr, než ho zavraždí. Keď chceli muža zatknúť, strhla sa prestrelka. Policajti zasiahli podozrivého niekoľkými ranami, pričom údajný kanibal na policajtov vystrelil sedem rán. Jedna z jeho striel zasiahla policajta.

Matej Čurko zomrel dva dni po incidente, 12. mája.

postrelený policajt z Kysaku

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy