Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pohľad do zákulisia. Takto k nám prišiel Orbán...
Zdielať na

Pohľad do zákulisia. Takto k nám prišiel Orbán...

Dlhých 12 rokov! Presne toľko trvalo maďarskému premiérovi, aby oficiálne navštívil Slovensko. Nepríjemnú šnúru prerušil až Viktor Orbán. Ten už pred malou chvíľou priletel do Bratislavy. V hlavnom meste ho čaká nabitý program. Ruky si bude podávať s každým najvyšším predstaviteľom Slovenska. Jeho kroky non-stop sleduje reportér Jojky Richard Juriš.

Viktora Orbána krátko po prílete vítala biela a výrazne vymrznutá Bratislava. Zabalený do hrubého farebného šálu a čierneho kabátu sa hneď po tom, čo vystúpil z limuzíny svižným krokom vybral k premiérke Ivete Radičovej. Tej nahodenej v sukni po kolená a v lodičkách pobozkal ruku, tak ako pri jeho poslednej návšteve v decembri minulého roku. 

V hlavnom meste Orbána čaká naozaj náročný deň. Rokovací maratón šéfa maďarského kabinetu odštartoval krátko po desiatej hodine doobeda v Prezidentskom paláci. Dlho však nebolo vôbec isté, či sa s našou hlavou štátu vôbec stretne. Ivan Gašparovič totiž bojuje s nachladnutím.

Orbánov program bude v poobedňajších hodinách finišovať spoločnou kávičkou so šéfom slovenského parlamentu Richardom Sulíkom.     

Súvisiace články

Najčítanejšie správy