Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia pátra po podvodníkovi z Bratislavy
Zdielať na

Polícia pátra po podvodníkovi z Bratislavy

Zdroj: KR PZ Bratislava/joj.sk

Hľadaný muž vyžiadal 5500 eur od starého deduška v Bratislave a dal mu za ne zálohu - falošné bankovky. Polícia prosí o pomoc pri hľadaní po podozrivom.

Ako informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, peniaze vypýtal hľadaný muž pre svojho známeho. Za poskytnutie sumy vo výške 550 eur sľúbil 81-ročnému mužovi zálohu vo výške 10.000 USD (7415 eur).

Poškodený s týmto súhlasil a neznámemu dobrovoľne vydal hotovosť, za ktorú prijal spomínanú zálohu. Neskôr zistil, že ide o falošné bankovky.

"Podozrivým je asi 40-ročný muž, približne 170 cm vysoký, silnejšej postavy. Má nakrátko ostrihané husté čierne vlasy. Oblečenú mal tmavohnedú vetrovku a tmavé nohavice. Rozprával spisovnou češtinou," priblížila Hrášková.

KR PZ Bratislava/joj.sk

Ako ďalej uviedla, polícia žiada predovšetkým starších občanov o obozretnosť v prípade, že ich oslovia cudzí ľudia a budú od nich žiadať peniaze na akýkoľvek účel.

Akékoľvek informácie, ktoré by mohli viesť k stotožneniu podozrivej osoby, môžu občania oznámiť na bezplatné číslo polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Najčítanejšie správy