Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Peter Sagan ukončí kariéru profesionálneho cestného cyklistu
Zdielať na

Peter Sagan ukončí kariéru profesionálneho cestného cyklistu

SAN JUAN / Slovák Peter Sagan, rodák zo Žiliny, po tejto sezóne ukončí kariériu profesionálneho cestného cyklistu.

Na tlačovej konferencii počas voľného dňa na pretekoch Vuelta a San Juan v Argentíne trojnásobný majster sveta potvrdil, že po roku 2023 nebude ďalej pokračovať vo WorldTour. Jeho cieľom budú olympijské hry v Paríži v roku 2024. Tam chce štartovať v horskej cyklistike. 

Na Tour de France chce ísť

"Chcel by som povedať, že nastala tá chvíľa, keď som sa rozhodol, že po tejto sezóne končím v pretekoch WorldTour. Chcel by som sa pripraviť na olympijské hry, kde by som sa rád predstavil v horskej cyklistike," uviedol podľa cyclingnews.com Sagan, ktorý vo štvrtok oslávil svoje 33. narodeniny.
Sagan, ktorému plynie druhý rok z dvojročného kontraktu v tíme TotalEnergies, naznačil, že by chcel v tejto sezóne štartovať v jarných klasikách i na Tour de France. V roku 2024 by sa mohol predstaviť vo farbách TotalEnergies v pretekoch horskej cyklistiky a ojedinele v niektorých cestných pretekoch mimo série WorldTour.

Slovenský cyklista je sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France, šampión monumentov Okolo Flámska či Paríž-Roubaix, na konte má spolu 121 víťazstiev. Rozhodnutie zverejnil aj na svojej facebookovej stránke.

Súvisiace články