Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Najbližšie dni si treba dať pozor na snehové záveje, teploty sa cez deň budú pohybovať nad nulou
Zdielať na

Najbližšie dni si treba dať pozor na snehové záveje, teploty sa cez deň budú pohybovať nad nulou

BRATISLAVA / Už dnes sa šoféri na strednom a východnom Slovensku mohli presvedčiť, že zima vie stále prekvapiť poriadnou snehovou nádielkou. Aj keď sa cez deň ukázalo slnko a zrážky ustali, nemôžeme si povedať, že streda ráno nebude mať podobný scenár.

Počasie u nás totiž ovplyvňuje rozsiahla oblasť nízkeho tlaku vzduchu. V nej sa v stredu bude presúvať samostatný stred cez naše územie. Čo to znamená? Ak to preložíme do bežnej reči, bude stále oblačno až zamračené a opäť sa objaví sneženie, dážď so snehom, v nižších polohách aj dážď.

Na strednom a východnom Slovensku môžu byť zrážky aj výdatné. Do rána sa ochladí na 4 až -1, na severe lokálne do -3 stupňov Celzia. Pretože sa rozfúka vietor od juhu, pri snežení a vetre pozor na snehové jazyky a záveje! Cez deň sa oblačnosť zmenší iba výnimočne. Miestami sneženie, dážď so snehom, v nížinách dážď, ale počas dňa sa hranica sneženia zdvihne na asi 600-700 m. Zrána ešte výdatné zrážky na krajnom východe. Denná teplota od 2 do 7 stupňov Celzia, ale na východe bude teplejšie, tam miestami okolo 9 stupňov Celzia.

Vietor od juhozápadu do 30, v nárazoch miestami okolo 50 km/h. Hory v stredu dostanú ďalšiu dávku snehu. V noci vo východnej polovici môže pripadnúť od 10 do 20 cm, cez deň ešte ďalších okolo 5 cm snehu. Podobný charakter počasia u nás bude pretrvávať aj v ďalších dňoch. Teda čo sa týka oblačnosti a zrážok, teplota ale začne pomaly klesať. V noci sa väčšie územie dostane pod nulu, cez deň sa maximum teploty na severe nedostane nad 0 stupňov Celzia. Uvidíme, čo všetko ešte zima v najbližších dňoch ukáže.

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.