Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Aké počasie nás čaká tento víkend?
Zdielať na

Aké počasie nás čaká tento víkend?

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Piatok nás presvedčil, že sneh sa ešte v našej krajine ukazuje a keď ho spadne mnoho, dokáže spôsobiť problémy na cestách. Cestári vo večerných hodinách hlásili napr. na horskom prechode Čertovica až do 5 cm nového snehu a vodiči museli byť naozaj veľmi opatrní a ohľaduplní

Sobota ale bude o niečom inom. Budeme za teplým frontom, čo znamená, že zostane veľa oblakov, môže byť aj zamračené, ale zrážky sa objavia iba ojedinele a pôjde o slabý dážď, mrholenie. Sneženie sa presunie až do výšky asi 1300 m. Denná teplota bude vyššia ako v piatok. Počítať treba s maximom od 3 do 8°C, ale Kysuce, Orava, Liptom, Zamagurie a Spiš budú mať teplotu nižšiu ako 3°C.

V sobotu sa ale začne nad Talianskom prehlbovať tlaková níž a tá v priebehu nedele výrazne ovplyvní naše počasie. Presunie sa nad Ukrajinu a v jej tyle začne k nám prúdiť studený vzduch. To znamená, že aj naďalej bude oblačno až zamračené, rozsneží sa , len na juhu Slovenska to môže byť spočiatku aj dážď, dážď so snehom, ale postupne sa sneženie objaví aj tu. Denná maximálna teplota dosiahne od 0 do 5, severné okresy už ale budú citeľne chladnejšie, tu môže byť okolo -2°C.

Bude silno fúkať. Severák bude mať rýchlosť do 35, v nárazoch okolo 60 km/h. Pri snežení a vetre sa budú tvoriť snehové jazyky a záveje. Severák bude ešte umocňovať pocit chladu a pripomenie, že december je mesiac so snehom a mrazom. Sneženie môže komplikovať dopravu aj v pondelok ráno, najmä tam, kde sa sneh nezvykne často ukazovať a vodiči s jeho prítomnosťou na cestách veľmi nerátajú.

Ale poznáte to, všetko môže byť ešte úplne inak. Koľko snehu spadne totiž závisí od toho kam sa presunie stred níže. Určite ale predpoveď budeme upresňovať.

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.