Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
NAKA na Úrade vlády SR: Prebiehala rekonštrukcia tajných stretávok na úrade počas vlády Roberta Fica
Zdielať na

NAKA na Úrade vlády SR: Prebiehala rekonštrukcia tajných stretávok na úrade počas vlády Roberta Fica

BRATISLAVA / Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry predpoludním obsadili Úrad vlády. Vykonávali tam policajnú rekonštrukciu v súvislosti s kauzou Súmrak. Podľa obvinenia sa vtedajší premiér Robert Fico, exminister vnútra Robert Kaliňák a Norbert Bödör, priamo na úrade dohadovali na diskreditácii politických oponentov. A to vrátane prezidenta Andreja Kisku. Údajne na to využívali citlivé informácie od daniarov. Premiér Eduard Heger súhlasil so sprístupnením celého areálu pre vykonanie úkonu.

Robert Fico je spolu s Robertom Kaliňákom obvinený, že cez Norberta Bödöra a špičiek polície zháňali kompromitujúce daňové materiály na vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku. A práve na Úrade vlády SR sa mali stretávať. Na úrad prišiel aj vtedajší šéf finančnej správy František Imrecze, ktorý práve tieto podozrenia ako spolupracujúci potvrdil. Policajná rekonštrukcia na Úrade vlády trvala takmer päť hodín. Ľudovít Makó ani František Imrecze sa k nej nevyjadrili. Prišiel aj Ľubomír Hlbočan, advokát viacerých obvinených v kauze Očistec, ktorá súvisí s kauzou Súmrak. "Tam chodili, tam dohadovali kšefty, snovali špinavosti s politickým krytím pánov Fica a Kaliňáka. Očista spoločnosti je ale dnes v plnom prúde. Drzá beztrestnosť si sadá na lavicu obžalovaných, je súdená a v mnohých prípadoch už aj odsúdená," vyjadril sa na sociálnej sieti premiér Eduard Heger.

K prípadu sa vyjadril aj bývalý prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, na svojej sociálnej sieti : "Keď som ako prezident povedal, že Slovensko bolo za Fica mafiánskym štátom, netušil som, až v akom marazme sa naša krajina nachádza. Premiér spolu s ministrom vnútra a policajným prezidentom plánovali diskreditáciu prezidenta." Na záver dodal, že verí, že sa orgánom činným v trestnom konaní podarí objasniť, čo sa presne dialo a vinníci budú potrestaní.

​Ľudovít Makó a František Imrecze na rekonštrukcii

Súvisiace články

Najčítanejšie