Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Športovci si prevzali šeky zo zimných olympijských hier. Vo vzduchu visí kontrakt Craiga Ramseyho
Zdielať na

Športovci si prevzali šeky zo zimných olympijských hier. Vo vzduchu visí kontrakt Craiga Ramseyho

VEĽKÉ ÚĽANY / Niekoľkotisícové šeky si prevzali športovci, ktorí na zimných olympijských hrách dostali do varu celé Slovensko. Za bronzový hokejový tím preberal prémiu kapitán Marek Hrivík, ktorý vraj ako jediný ešte nestihol odísť na dovolenku. Zlatú Petru Vlhovú zastúpil tréner Matej Gemza, pretože našu reprezentantku v alpskom lyžovaní "nepustili" tréningové povinnosti.

O chvíľu to budú štyri mesiace od momentu, keď si na olympijskom svahu vybojovala cenné zlato. No tak ako Petra Vlhová, aj asistent jej trénera priznáva, že si tú jazdu vždy rád pozrie znovu a znovu. "Každý z nás si to pozrel viackrát. Samotná Peťa priznala, že mala aj slzy v očiach," povedal asistent trénera Petry Vlhovej Matej Gemza. 

Tréner slovenských hokejistov, ktorí na olympiáde v Pekingu získali bronz, pomenoval pre neho najsilnejší moment jednoznačne a nebola to chvíľa, keď vyhrali rozhodujúci duel nad Švédskom. "Bol to moment v tretej tretine za stavu 2-0, keď celá striedačka žila tým, čo sa dialo na ľade, jednoducho v tej chvíli sa ukázal charakter tímu. Bolo to veľmi silné. Aj preto sme získali medailu," uviedol tréner hokejovej reprezentácie Craig Ramsay. 

Oslavy, ktoré prišli a hokejová horúčka, ktorú olympiáda priniesla, však bola podľa kapitána bronzového tímu príliš krátka. "Ukončilo sa to príliš rýchlo," povedal Marek Hrivík. Recept, čo s tým ponúkol pohotovo šéf hokejového zväzu. "Musia vyhrať nejaké majstrovstvá, aby mohli oslavovať cez leto," povedal Miroslav Šatan. 

Športovci dostali medaile v netypickom prostredí a čase. Leto je aj časom, kedy sa uzatvárajú nové kontrakty. Najsledovanejším je ten Craiga Ramseyho pri slovenskej reprezentácii. Aj keď ho na golfe s Miroslavom Šatanom preberali, zatiaľ vraj nepadlo konečné rozhodnutie. "Bol to náročný rok s olympiádou, šampionátom. Potrebujem trochu času," povedal Ramsay. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy