Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Drogové podsvetie sa pomaly rozpadáva: V Seredi zadržali kukláči štyri osoby
Zdielať na

Drogové podsvetie sa pomaly rozpadáva: V Seredi zadržali kukláči štyri osoby

SEREĎ / Kukláči opäť zasahovali, navštívili aj známu Cukrovarskú ulicu. Akcia pod krycím názvom Nádej bola zameraná na drogy.

Policajti, kukláči, kriminalisti, množstvo áut, zablokované ulice. Takto to vyzeralo počas víkendu na dvoch uliciach v Seredi. Jeden tím zasahoval v dobre známom dome na Slnečnej ulici, kde zadržali pred domom dvoch mužov, druhý bol na ulici Cukrovarskej.

"V súvislosti s protidrogovou akciou národnej kriminálnej agentúry v Seredi a na ďalších miestach okresu Galanta s krycím názvom Nádej, vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti štyri osoby," informuje hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Na troch z nich spracoval návrh na ich vzatie do väzby, o ktorom rozhodne sudca okresného súdu v Galante, štvrtý obvinený je už za mrežami za inú trestnú činnosť. "V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov," dodáva Michal Slivka. Policajti zatiaľ neuviedli čo, prípadne koľko drog pri akcii našli a zaistili.

Policajti seredské drogové podsvetie postupne rozkladajú. Počas viacerých akcií s krycím názvom Venal zadržali v Seredi a jej okolí desiatky ľudí, vrátane hlavy zločineckej skupiny. Išlo o najväčšiu a najrozsiahlejšiu protidrogovú akciu v histórii Slovenska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy