Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V stredu pred palácom bolo viac ako tisíc ľudí. Protest zvolala strana Smer-SD
Zdielať na

V stredu pred palácom bolo viac ako tisíc ľudí. Protest zvolala strana Smer-SD

BRATISLAVA / Pred prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave protestuje viac ako tisíc ľudí proti obrannej dohode medzi Slovenskou republikou a Spojenými štátmi americkými. Protest zvolala opozičná strana Smer – sociálna demokracia. Rečníci brojili proti obrannej dohode so Spojenými štátmi, žiadali odchod vlády a predčasné voľby. No jednou z hlavných tém bola aj prezidentka.

Na pódiu bol aj Andrej Danko a Ľuboš Blaha

"Želám si, aby sa opäť zostavila vláda, ktorá bude vedieť povedať hrdo Američanom nie,“ povedal Danko. Poslanec Národnej rady SR Ľuboš Blaha vyzýval ľudí, aby ľudia skandovali „nikdy proti Rusku“ a povedal, že Slovák nikdy nepozdvihne zbraň proti Rusku. Podpredseda strany Smer-SD, Erik Kaliňák, uviedol, že námestie pred prezidentským námestím je plné.

Drvivá väčšina ľudí aj napriek protipandemickým opatreniam nemala nasadený respirátor. Na transparentoch bolo vidieť heslá ako "Nechceme obmedzovanie slobody," či "Čaputová chce vojnu", "Slovania spojme sa!“, alebo "Yankee go home.“

Ivan Korčok: Je to politikárčenie

Smer tiež žiada odložiť vojenské cvičeniu Saber Strike, ktoré sa uskutoční na Slovensku v marci s troma tisíckami vojakov. To sa bude konať na celej východnej hranici NATO. Podľa Fica sa tým len eskaluje súčasné napätie, minister zahraničia mu pripomína, že podobné cvičenia sa diali aj v minulosti. "Boli tu stovky vojakov, ktorí sem prišli presne tak, ako prídu aj nabudúce. So súhlasom Národnej rady SR a vlády SR. Je to zo strany opozície len politikárčenie," vysvetlil minister zahraničných vecí Ivan Korčok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy