Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Proces v kauze Chachaland sa začal. Obžalovaný odmietol prijať dohodu o vine a treste
Zdielať na

Proces v kauze Chachaland sa začal. Obžalovaný odmietol prijať dohodu o vine a treste

BRATISLAVA / Na okresnom súde Bratislava II sa začal proces v prípade údajného sexuálneho zneužívania Kataríny Danovej. Obžalovaným je zakladateľ tábora Chachaland Roman Paulíny. Pred sudcom odmietol prijať dohodu o vine a treste, tvrdí, že sa cíti byť nevinný a skutok sa nestal tak, ako ho popisuje obžaloba.

"Ja sa nebojím, ja som na to pripravená, keďže viem, že pravda je moja," reagovala Katarína Danová krátko po zverejnení svojho blogu v roku 2019, kde popísala, ako sa mala vo svojich 13 rokoch stať sexuálnou obeťou vtedy 40 - ročného muža. Dnes si Roman Paulíny po prvý raz na súde vypočul obžalobu zo sexuálneho zneužívania

Mal ju postupne sexuálne zaúčať

Podľa prokuratúry Roman Paulíny nadviazal vzťah s klientkou tábora, keď mala ešte len 13 rokov a on 40. Stretával sa s ňou aj po skončení jej pobytu a mal ju postupne sexuálne zaúčať. Keď ju napríklad viezol domov autom, podľa obžaloby si jej ruku strčil do nohavíc. Postupne mali pribúdať ďalšie sexuálne kontakty. "Zneužijúc jej odovzdanosť, neskúsenosť a vek si k tomuto dievčaťu vytvoril bližší vzťah neprináležiaci jeho postaveniu v tábore," konštatovala prokurátorka. 

Všetko popiera a vinu odmieta

Zakladateľ tábora to odmieta s tým, že Danová sa doňho zaľúbila ako dievča do učiteľa a rada písala fantazijné príbehy. Tvrdí, že jej iba pomáhal, lebo pochádzala zo skromnejších pomerov. Tvrdí, že s Danovou sa zoznámil, keď plakala, lebo ju nevybrali do súťaže miss. Neskôr jej podľa vlastných slov pomáhal, keďže bola zo skromných pomerov. "Zrejme z vďačnosti alebo neviem čoho bola ku mne milá, ale skôr to vyzeralo tak, že sa dievča, ako to už býva, zaľúbilo," povedal Paulíny. Priznáva aj to, že jej kúpil počítač a že sa s ňou stretával, no väčšinou preto, aby robila spoločnosť jeho dcére. Pokračuje, že sa skamarátil aj s jej mamou. Katarína bola podľa jeho slov Chachalandom nadšená, bola v tábore aj ako vedúca, pomáhala im. Boli v kontakte ešte aj v roku 2012.

Pri opise praktík idú do detailov

"Chytil jej ruku a vložil si ju do spodného prádla, pritláčal ju na svoj penis," uviedla prokurátorka. Prokuratúra zachádza pri opise sexuálnych praktík ešte ďalej. Stretávať sa mali v byte, aute aj na hoteli. Paulíny ale tvrdí, že Danová bola len kamarátka a robila spoločnosť jeho dcére. Na otázky nereagoval, kauzu vníma ako pokus zničiť tábor Chachaland.

Poškodená na pojednávanie neprišla

Katarína Danová ako poškodená na pojednávaní momentálne nie je, má tu svojho zástupcu. "Vracia ju to vo všetkých spomienkach na tú dobu, ktorá nie je pre ňu príjemná, ale prešla si terapiou a cíti sa lepšie," povedal právny zástupca poškodenej, Matúš Kanis. " Pred niekoľkými rokmi som neverila, že by som raz mala aspoň nádej na nejakú formu spravodlivosti. Teraz som k nej bližšie než kedykoľvek predtým," reagovala príspevkom na sociálnej sieti Katarína Danová. 

O zneužívaní najprv prehovorila na blogu, kde popísala nielen sexuálne praktiky ale aj to, ako ju mal Paulíny na vzťah postupne pripravovať. Roman Paulíny na otázky prokurátorky odpovedá, že s nikým iným z tábora sa v súkromní nestretával. Na otázku zástupkyne Kataríny Danovej, ako by charakterizoval vzťah k adolescentným osobám, odmietol odpovedať. Priznáva, že podobný vzťah ako s poškodenou, s chlapcami nemal. Osobne vyberal deti do tamojšej televízie a s komisiou aj do súťaže MISS. V čase, keď malo začať zneužívanie Danovej bol podľa vlastných slov v tábore s manželkou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy