Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zistenia TV JOJ: Sudca odmietol obžalobu voči Dušanovi Kováčikovi a Petrovi Koščovi
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Sudca odmietol obžalobu voči Dušanovi Kováčikovi a Petrovi Koščovi

BANSKÁ BYSTRICA / Špecializovaný trestný súd odmietol obžalobu pre podozrenia z korupcie voči bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi a bývalému príslušníkovi SIS Petrovi Koščovi, ktorý je známy pod prezývkou "Pán X".

Sudca Michal Truban v osemnásť stranovom zdôvodnení vysvetľuje, prečo tak urobil. Poukazuje na procesné pochybenia a tiež na to, že v prípade oboch obvinených stále nie je rozhodnuté o postupe podľa známeho paragrafu 363. Sudca vrátil obžalobu späť špeciálnemu prokurátorovi, ktorý voči tomuto rozhodnutiu ešte môže podať sťažnosť. Bývalého siskára Košča, ktorý je na úteku a v policajnom pátraní, obvinili z toho, že mal podplatiť Kováčika sumou 50-tisíc eur, o čom vypovedal kajúcnik Bernard Slobodník.

"Boli to procesné pochybenia závažného charakteru, ktoré mali bezprostredný vplyv na výkon práva na obhajobu. Tam plynie lehota na rozhodnutie o návrhu podľa paragrafu 363 t.p. takže otázne teraz bude, akým spôsobom Generálna prokuratúra zareaguje na túto skutočnosť, že bola odmietnutá obžaloba." informuje obhajca Kováčika Erik Magál. 

Súvisiace články

Najčítanejšie