Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž z juhu Slovenska si siahol na život po tom, ako zistil, že je pozitívny na koronavírus
Zdielať na

Muž z juhu Slovenska si siahol na život po tom, ako zistil, že je pozitívny na koronavírus

JUŽNÉ SLOVENSKO / Muž (49) z juhu Slovenska si siahol na život po tom, ako výsledky rýchlotestu preukázali, že je pozitívny na koronavírus. Zachrániť jeho život sa nepodarilo policajtom ani záchranárom. Zdravotníci dokonca skončili v karanténe. Nikto ich totiž neupozornil, k akému prípadu idú.

Podľa informácií viacerých zdrojov televízie JOJ o svojom strachu z ochorenia hovoril niekoľkým ľuďom. Známeho do telefónu presviedčal, že má takú formu vírusu, ktorá mu spôsobí istú a pomalú smrť. Ten sa ho snažil upokojiť, že pozitívny výsledok rýchlo testu ešte nič neznamená. Navyše o dva dni mal absolvovať ďalšie testovanie.

Podozrenie, že si muž chce siahnuť na život okamžite oznámil aj polícii. "K úmrtiu muža došlo bez cudzieho zavinenia. Polícia viac informácií v takýchto prípadoch neposkytuje," informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

K rozrušenému mužovi ešte predtým, ako sa v dome postrelil volali aj záchranárov, ale oživiť sa ho už nepodarilo. "Po zásahu pri tomto predmetnom pacientovi skončila celá posádka v karanténe z dôvodu podozrenia na ochorenie na Covid -19," uviedol riaditeľ záchrannej zdravotnej služby Matej Polák. 

Testovaniu na jeho prítomnosť sa ale budú musieť podrobiť nielen členovia prítomnej posádky. "My z preventívneho hľadiska zvykneme pretestovať aj zvyšných záchranárov, ktorí slúžia na tej istej stanici. Ak je posádke známe, ak ide k pacientovi, ktorý je podozrivý na Covid, tak sa oblečie do ochranných oblekov, v tomto prípade takúto informáciu posádka nedostala," dodal Polák. 

"Policajti sa na mieste nachádzali v bezpečnej vzdialenosti od mŕtvej osoby. Ich testovanie na ochorenie Covid -19 nebolo potrebné," vyjadrila sa Kredatusová. Nebohý muž bol spomedzi kolegov, ktorí boli z preventívnych dôvodov testovaní nedávno na prítomnosť ochorenia Covid19, jediný s pozitívnym výsledkom. Okolie ho vnímalo ako vyrovnaného a veselého človeka.

Pozrite si reportáž o aktuálnej situácii v súvislosti s pandémiou: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy