Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Útok medvedice si vyžiadal plastové obete. Medzi nimi je daniel, muflón, či jazvec zo strelnice
Zdielať na

Útok medvedice si vyžiadal plastové obete. Medzi nimi je daniel, muflón, či jazvec zo strelnice

MALÁ FATRA / Neďaleko dediny Varín zaútočil medveď na zvieratá, ale našťastie, nie na tie živé. Zameral sa totiž na 3D terče. Svojim útokom v pohorí Malej Fatry narobil tamojšiemu lukostreleckému klubu nemalé škody.

Medvedica si to namierila na terče v podobe daniela a muflóna. Zbadal ju pritom 14-ročný Tomáš, ktorý bol kontrolovať lukostreleckú trať, ktorá bola vytvorená z figurín zvierat, rozmiestnených v lese. "Sme na trati našli muflona so zlomenou zadnou nohou a zazreli sme pri ňom medvedicu s dvomi malými, tak sme hneď utekali do chaty," povedal Tomáš.


Napodobeniny zvierat sú vyrobené v Maďarsku a zo špeciálneho materiálu, a preto to nie je lacná záležitosť.
"Muflón, ten je menší, a ten daniel okolo 900 Eur," uviedol predseda lukostreleckého klubu Varín Jozef Ďugel.

"Medveď všeobecne je veľmi zvedavé zviera. Ľudia, čo sa toho dotýkali, tak tam museli zanechať nejaké pachové stopy. A tá medvedica vlastne skúmala zbytky toho pachu - zahryznutím do tej makety, či to je, alebo nie je jedlé," zatelefonoval strážca Národného parku Malá Fatra Roland Tretiník. 

Na zvieracích terčoch medvede už narobili nemalé škody Medzi nimi bola sova, bol jazvec, či kamzík.Celkovo macovia zničili už dvanásť atrap zvierat, ktoré organizátori lukostroleckých turnajov pripravili pre súťažiacich."Keby som to spočítal za tú dobu, čo tu sme, tak takých 8 tisíc Eur," uzavrel Ďugel.

Medvede počas leta zablúdia na rôzne miesta. Viac z výletov štvornohých sa dozviete z nasledujúcej reportáže:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy