Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Snine viac ako 15 hodín unikal plyn. Polícia musela uzavrieť celú ulicu
Zdielať na

V Snine viac ako 15 hodín unikal plyn. Polícia musela uzavrieť celú ulicu

SNINA / Viac ako 15 hodín unikal na jednej z ulíc v Snine plyn. Na miesto ešte včera večer vyslali tri policajné hliadky aj hasičov. Plynári určili miesto úniku pod chodníkom. Do akcie nasadili bager.

Bolo okolo pol ôsmej večer, keď miestni obyvatelia cítili unikajúci plyn na ulici. Ešte večer cestu z oboch strán uzavreli policajti. "Na miesto boli okamžite vyslané 3 policajné hliadky. Miesto bolo zabezpečené páskami, cesta bola uzavretá," povedala policajná hovorkyňa Jana  Ligdayová.

​Z plynárenského podniku musela na miesto udalosti vyraziť výjazdová skupina. Privolaní hasiči spolu s plynármi lokalizovali miesto úniku pod týmto chodníkom. Po príchode na miesto udalosti spolu s poruchovou službou našli hasiči miesto z ktorého unikal plyn."Vzhľadom na nočnú hodinu a miesto úniku, ktoré sa nachádzalo pod stĺpom verejného osvetlenia však boli nútení opravu poškodeného plynovodu prerušiť," uviedol hovorca SPP Milan Vanga. 

Dnes od rána práce na odstraňovaní poruchy pokračovali. Miesto úniku nepretržite monitorovali. "Našou snahou je, aby sme obyvateľom dotknutej lokality nemuseli prerušiť dodávky plynu, preto opravu realizujeme bez prerušenia distribúcie odberateľom," dodal Vanga.

​Po vlaňajšej tragédii v Prešove zaznamenávajú väčší počet oznámení o únikoch plynu aj hasiči. Ľudia majú podľa ich slov obavy a aj najmenší únik hlásia. Ako nám povedala hovorkyňa prezídia HaZZ Katarína Križanová: "Hasičský a záchranný zbor disponuje pre prípady zásahov, kde je podozrenie z úniku plynu, detekčnými multisenzorovými prístrojmi - 4 – 5 senzorov. Z nich vždy jeden senzor deteguje výbušné, horľavé plyny a je kalibrovaný plynom metán."

Momentálne zbor disponuje množstvom približne 120 ks multiplynových detektorov. Prístroje sú dislokované takmer na každej hasičskej stanici. Hasiči v Snine týmto prístrojom nedisponujú a v regióne ich používajú hasiči v Humennom a v Medzilaborciach.

Do odstaveného auta narazil 19 ročný vodič. ​​Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy