Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šestnásť zdravotníkov z Ružinova zostalo doma po tom, čo prišli do kontaktu s nakazeným pacientom
Zdielať na

Šestnásť zdravotníkov z Ružinova zostalo doma po tom, čo prišli do kontaktu s nakazeným pacientom

BRATISLAVA / Nezodpovednosť, aká sa len tak nevidí. Lekárka na svoje oddelenie prijala podozrivého pacienta, u ktorého neskôr potvrdili infekciu koronavírusom. Situácia je o to horšia, že tou lekárkou bola riaditeľka ružinovskej nemocnice. Pre jej nerozvážne konanie muselo zostať v domácej karanténe 16 zamestnancov kliniky a testy robili aj jej.

Muž mal priletieť súkromným lietadlom z amerického Miami. Necítil sa dobre. Podľa informácií TV JOJ chorý muž najprv kontaktoval svojho obvodného lekára, ten ho však odmietol vyšetriť, a tak ho prijali na kliniku pneumológie.

Hospitalizovaný bol údajne vďaka známosti s riaditeľkou ružinovskej nemocnice, ktorá je zároveň aj zastupkyňa prednostu na pľúcnej klinike. S týmto podozrením sme oslovili aj nemocnicu. Tá všetko potvrdila. 

"Za Univerzitnú nemocnicu Bratislava môžeme povedať, že je nám nesmierne ľúto vzniknutej situácie.V tomto prípade išlo o zlyhanie ľudského faktora, konkrétne pani doktorky, ktorá nepostupovala v súlade s nariadeniami hlavného hygienika a teda aj s usmerneniami Univerzitnej nemocnice Bratislava," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. 

"Toto jej konanie považujeme prinajmenšom za nezodpovedné a pani doktorka bude v rámci našich interných procesov vyvodzovať aj osobnú zodpovednosť," dodala Kliská. V karanténe je aj samotná lekárka, ktorá pacienta prijala. Tá v piatok absolvovala testy na Covid-19, výsledky budú známe o dva dni. 

Muž ležal v ružinovskej nemocnici od 10. marca. Až po potvrdení koronavírusu ho 12. marca previezli na Kramáre.

"Aktuálne je v karanténe 13 zdravotných sestier a všetci lekári z pľúcneho, pacienti s vážnymi diagnózami sú ohrození na zdraví, nemá kto slúžiť služby. Pacient išiel aj na RTG, pohyboval sa po chodbe, odmietol rúško. Pracovník RTG na druhý deň znova slúžil, aktuálne je tiež v karanténe," píše sa v e-maile. 

Podľa našich informácii je lekárka aj hlavnou odborníčkou pre pneumológiu a ostala tiež v domácej karanténe. Dnes jej robili testy a výsledky budú známe do dvoch dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy