Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
LUKY: Príbeh narkomana – Z ulice do basy
Zdielať na

LUKY: Príbeh narkomana – Z ulice do basy

Luky sa rozhodol bojovať o svoj život

Kam zmizol Luky?

Nevedeli sme ako a kde ho hľadať. Hovoriť o získaní kontaktu na človeka, ktorý nič nemá a spí tam, kde sa „zadarí“, je úplne zbytočné. Keď sme sa lúčili, Luky sľúbil, že sa niekedy ukáže v redakcii TV JOJ. To sa však nestalo.

Po odvysielaní reportáže „Z ulice“ sa však odohralo niečo, čo sme nečakali. Do redakcie zatelefonovala žena, ktorá sa neskôr predstavila ako Lukyho mama. Priniesla nám list z väzenia a vyrozprávala trochu iný, aj keď vlastne stále ten istý príbeh. O jedinom dieťati a o veľkom trápení, ktoré s ním mala. „Ľúbim ho, veď som matka, strašne mi však ublížil. Sľúbil mi, že už na drogy nesiahne. A to nesplnil,“ povedala. 

Vďaka listu, ktorý nám priniesla Lukyho mama, sme sa dozvedeli, že jej syn je vo väzení v Želiezovciach. S kamerou sme ho šli navštíviť. „V noci po našom stretnutí, celé mi to nejako prebehlo hlavou a som si povedal, že už to tak nejde,“ hovorí Luky, z ktorého sa stal chlap ako hora. Bol skutočne na nepoznanie.

Luky nám rozpovedal o tom, ako sa nechal chytiť pri krádeži, aby sa dostal z ulice. Narkoman veľa možností ako sa dostať z prostredia drog nemá. A účel svätí prostriedky. Basa ako posledná záchrana a prvá stanica na ceste za novým životom.

Keď Luky odkazoval mame z basy, že nič nesľubuje, zachoval sa na narkomana veľmi triezvo. Sľubov už dal vo svojom živote dosť. Všetkých, ktorí mu verili a dávali vždy novú šancu, sklamal. Teraz to bude len na ňom. Dokázať, že si to vybojuje sám.

Luky súhlasil s návrhom na liečbu zo závislosti a dal sa preložiť do leopoldovskej väznice so špeciálnym programom. Uvidíme ako sa mu bude dariť.

 
Ďalšiu 3. časť Lukyho príbehu si pozrite na našej stránke v utorok 9. decembra. 

Prvý diel seriálu o Lukym nájdete na tejto internetovej adrese:

LUKY: Príbeh narkomana - Ako sa to všetko začalo

Najčítanejšie správy