Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Darované Vianoce potešili tri sestry, ktoré tragicky prišli o milovaného otca
Zdielať na

Darované Vianoce potešili tri sestry, ktoré tragicky prišli o milovaného otca

KYSUCE / Anonymný darca z Košíc a televízia JOJ tentokrát potešili rodinu z Kysúc. Obdarovali sme tri sestry. Sú to dievčatá, ktoré súd zveril ich otcovi. Ten žiaľ koncom novembra, len pár dní po svojich štyridsiatych narodeninách, prišiel o život.

Tri školáčky si mohli rozbaliť tašky s praktickými vecami. V chladnom regióne, kde žijú, určite dobre zužitkujú zimné oblečenie i topánky. "Bundy, mikiny. Tie bundy sú najkrajšie," potešili sa sestry z darčekov. A keď si ich už riadne vyskúšali, babka do obývačky priniesla ešte krabicu, v ktorej bol notebook, ktorý si veľmi želali.

O  Denisku, Dominiku a Darinku sa staral ich milujúci otec. Pracoval v zahraničí, a preto mu pri výchove vždy pomáhala jeho mama a aj sestra. "Ťažké Vianoce, strašne zle," potvrdili mama so sestrou veľkú stratu, ktorú im na Vianoce nikto nenahradí. 

Ťažko sa  vyrovnávajú s krutou ranou, ktorú im nadelil osud. Keď sa Jozef koncom novembra vracal domov, zachytilo ho auto, ktoré šoféroval vodič, ktorý nebol triezvy. "Oni ho oživili a potom viezli do nemocnice a podľa toho času zomrel v sanitke, kým ho  doviezli do Čadce," povedala Oľga Dobošová, stará mama. "Ja si myslím, že bol super, lebo inak málokedy dajú otcovi deti. Takže asi bol na to dôvod," opísala brata Soňa Dobošová.
 
Medzi darčekmi, ktoré si priali.  je aj veľký jedálensky stôl so stoličkami, kde by sa všetci pomestili. Ale miesto pre Jozefa zostane prázdne. "Nie vždy, ale stretávame sa tu. Aspoň na Vianoce a Veľkú noc," povedala stará mama Oľga. "Nebude tu už taký hluk, ako keď bol tato doma. Teraz tu bude tak ticho," smutne poznamenala najstaršia sestra Darinka. 

No hovoria, že musia žiť ďalej, aj keď pri štedrej večeri už nebude s nimi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy