Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ochranári zasiahli v poslednej chvíli. V luxusnej štvrti zanedbaného psíka červy žrali zaživa
Zdielať na

Ochranári zasiahli v poslednej chvíli. V luxusnej štvrti zanedbaného psíka červy žrali zaživa

TOPOĽČANY / V hroznom stave objavili ochranári v Topoľčanoch 9-ročného mopslíka. Po tele mal hnisajúce rany. Zanedbané zviera chovala rodina pri dome. Teraz bojuje o život a prípadom sa zaoberá aj polícia.

O tom, že v rodinnom dome podnikateľa psík bojuje o život, sa ochranári dozvedeli anonymne. Zviera našli ležať na zemi v zúboženom stave. "Už pravdepodobne aj umiera, takže sme okamžite volali políciu," uviedla Diana Truchlíková, Združenie za práva zvierat. "My sa k nemu nemôžme oficiálne dostať, polícia na ceste a veterinárnej správe sa nedá dovolať. Pán majiteľ tresol telefónom, že sa nemáme starať," dodala.

​Deväťročného mopsa napokon odobrali až za asistencie polície. Treba ale povedať, že jedlo, ako aj vodu pri sebe mal. Nedokázal sa však ani postaviť. "Zistili sme, že zospodu je celý mokrý, zahnisaný, plný červov," vymenovala Diana Truchlíková. "Policajná hliadka bola požiadaná o asistenciu pri komunikácii s majiteľom psa a pri jeho odobratí," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Ochranári zviera previezli na ošetrenie k veterinárom, pomoc prišla v poslednej chvíli. "Doslova ho žerú zaživa červy," podotkla Diana Truchlíková. "Mal kopec lariev od múch na tele, kožné zmeny buď po poranení alebo traume, prípadne preležaninách," povedal veterinár Ivan Šidík. Pes sa momentálne zotavuje na veterinárnej klinike. Jeho prognóza je však zatiaľ otázna. "Dostáva lieky na vyhojenie tej kože, na zastavenie množenia lariev a jeho ďalší stav je zatiaľ otvorený, to znamená, že prognóza je neistá," popísal stav veterinár. 

Ochranárku prekvapilo, že jeho stav majitelia takto zanedbali a nepomohli mu. Aj vzhľadom k lokalite, v ktorej pes žil. "My sme v živote neodoberali psa z takejto luxusnej štvrti," podotkla Diana Truchlíková. Okolnosti tohto prípadu polícia vyšetruje, trestné oznámenie zatiaľ podané nebolo, ale zástupcovia útulku tak urobia. "Polícia okolnosti tohto prípadu vyšetruje," dodala Renáta Čuháková.

Netradičný zásah sa odohral aj v USA, kde záchranári museli zachraňovať psa, ktorý nevládal dokončiť s majiteľom túru:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy