Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lekári, pacienti, nemocnice a poisťovne sa obracajú na štát. Žiadajú pre rok 2019 ďalších 150 miliónov
Zdielať na

Lekári, pacienti, nemocnice a poisťovne sa obracajú na štát. Žiadajú pre rok 2019 ďalších 150 miliónov

BRATISLAVA / Lekári, pacienti, nemocnice i poisťovne žiadajú dofinancovanie zdravotníckeho rozpočtu na rok 2019 vo výške 150 miliónov. Pod spoločné memorandum, v ktorom sa obracajú na vládu, národnú radu, ministerstvo financií aj ministerstvo zdravotníctva, sa podpísali nemocnice, súkromní lekári, Asociácia na ochranu práv pacientov a všetky zdravotné poisťovne. Uvádzajú, že dofinancovanie je nevyhnutné len na udržanie súčasného stavu, nie na rozvoj zdravotníctva.

"Ministerka ma informovala o memorande, ja sa samozrejme nemôžem opierať o nejaké, ako sa povie, cifry vycucané z prsta, čiže 150 miliónov je obrovská suma peňazí, my, samozrejme, potrebujeme dostať nejaké dáta," poznamenal minister financií Ladislav Kamenický. 

"Navýšenie energií nebolo predpokladaných 2 percentá, ale bolo 18 percent. A musím pripomenúť, že my, aj keď je september 2019, stále minimálne od dvoch zdravotných poisťovní nemáme vykryté sociálne balíčky platné od 01.05.2019 a rekreačné poukazy platné od 01.01.2019," povedal Marián Petko, prezident Asociácie nemocníc Slovenska. 

Zriedkavá operácia v bojnickej nemocnici. Mužovi s rakovinou dali šancu na normálny život: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy