Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dovolenka v znamení adrenalínu. Chorvátsko vás prekvapí svojou rozmanitosťou
Zdielať na

Dovolenka v znamení adrenalínu. Chorvátsko vás prekvapí svojou rozmanitosťou

TUČEPI / Oddych na pláži, vodné radovánky a večerná prechádzka v meste. Pre väčšinu slovenských dovolenkárov má pobyt na Jadrane každoročne rovnaký rukopis. Chorvátsko je však bohaté aj na množstvo iných aktivít, ktoré sú takpovediac na dosah. Milovníci adrenalínu si prídu na svoje napríklad aj v Tučepi na Makarskej riviére.

Pohorie Biokovo je bohaté na množstvo adrenalínových aktivít. Jednou z nich je Zip Line, teda prekonávanie roklín zavesený len tak na lane. "Nie je to nebezpečné, nič sa nemôže stať, pretože máte trojité istenie a aj keby ste chceli spadnúť, tak sa vám to nepodarí," vysvetľuje inštruktorka Zip Line Diana. 

Každé z troch lán unesie dve tony a preto nie je dôvod na obavy. Strach z výšok treba jednoducho nechať na pláži a potom už len vykročiť do prázdna. Nečudo, že kombináciu hôr, mora a poctu beztiaže si nenechajú ujsť návštevníci z celého sveta. "Deti chceli vyskúšať, aké je to pri chorvátskom mori, kde je iná atmosféra, počasie a samozrejme, je tu aj teplejšie ako u nás," hovorí turista z Rakúska Wolfgang.

Pred štartom každého trápi jediná otázka: ako sa na lane brzdí. Visieť na lane sa však dá aj o kúsok ďalej, pravda na trochu dlhšom. Koho to omrzí vo vode, môže to skúsiť vo vzduchu. Zlatý padák to síce nebude, ale hádam niečo vydrží.

Stačí sa pripútať a potom už len vychutnávať. Teda, ak sa dá a záujemcov neprepadne strach z výšky. "Keď ste tam hore a uvedomíte si, že by ste mohli spadnúť, nie je to nič príjemné," vraví turista z Rumunska. 

Trocha adrenalínu však za tieto pohľady rozhodne stoja. Turistom sa tak aspoň naskytne úplne iný pohľad na ich rokmi zaužívanú dovolenku.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy