Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Učiteľa, obvineného zo sexuálneho zneužívania, prepustili na slobodu
Zdielať na

Učiteľa, obvineného zo sexuálneho zneužívania, prepustili na slobodu

Archívna reportáž

VÝCHOD SLOVENSKA / Obvineného učiteľa, ktorý mal sexuálne zneužívať 16 žiakov na lyžiarskom výcviku prepustili z väzby. Stíhaný teraz bude ale na slobode. Televíziu JOJ o tom informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach. Učiteľ s doktorandským titulom v prešovskej škole učil telesnú výchovu, technickú výchovu a informatiku.

Podľa informácií TV JOJ učiteľa sudca z väzby prepustil. "Súd akceptoval žiadosť obvineného o prepustenie z väzby z dôvodu, že zo školy, na ktorej pôsobil, ho prepustili. Neexistuje obava z ovplyvňovania svedkov," uviedla hovorkyňa súdov v Košiciach Anna Pančurová. 

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi muža obvinil zo zločinu sexuálneho zneužívania. Vyšetrovanie prípadu a znalecké dokazovanie naďalej prebieha," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach. Muž bude teraz stíhaný na slobode. 

Incident sa odohral v januári na lyžiarskom výcviku žiakov jednej z prešovských škôl. Súd učiteľa obvinil a poslal do väzby koncom januára. "Súd akceptoval náš návrh v celom rozsahu a vzal obvineného do väzby. Obvinený podal voči rozhodnutiu súdu sťažnosť," vyjadril sa v januári hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. Prokurátor vtedy ako dôvody väzby uviedol obavu z ovplyvňovania svedkov a taktiež obavu z možného úteku obvineného.

Všetko sa to malo odohrávať v penzióne v skorých ranných hodinách. Učiteľ, ktorý je dlhoročným učiteľom na prešovskej základnej škole sa večer opil. Nevedno prečo mu napadlo postupne navštevovať izby, kde boli ubytovaní jeho žiaci. Zhrození a znechutení nie sú len žiaci, rodičia ale aj celá škola. "Hneď po oboznámení sa so správou, podala trestné oznámenie," reagoval riaditeľ školy Jaroslav Bizub. Od ľudí z okolia sme sa dozvedeli, že pôsobil skôr utiahnutým dojmom. Nič jeho zvráteným chúťkam nenasvedčovalo. "Je to skúsený pedagóg, ktorý pracuje niekoľko rokov a má za sebou niekoľko desiatok kurzov, takže neviem, čo sa stalo," dodal Bizub.  

O jeho nočnom vystrájaní sa zvyšok účastníkov lyžiarskeho zájazdu postupne dozvedalo až ráno. Žiaci o tom tiež informovali svojich rodičov. Niektorí z nich okamžite pre svoje deti vyštartovali a z výcviku ich vzali domov. Spišskonovoveská kriminálka musela vypočuť 16 poškodených žiakov, ktorých učiteľ rôznymi spôsobmi sexuálne zneužíval. 

Viac o jeho väzobnom stíhaní sa dozviete v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy