Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rektor Trnavskej univerzity má vyriešiť problém zdravotníkov
Zdielať na

Rektor Trnavskej univerzity má vyriešiť problém zdravotníkov

Zdroj: ssissa.sk

Študenti zdravotníci totiž mesiac pred štátnicami a po odovzdaní diplomových prác zistili, že ich odbor neexistuje a štúdium skončia bez magisterského titulu.

Na akademickej pôde Trnavskej univerzity sa objavili problémy, ktoré vyvolali nevôľu študentov - zdravotníkov, 45 študentom piateho a 20 študentom 4. ročníka na Fakulte zdravotníctva a sociálnej práce TU totiž hrozí, že štúdium odboru ošetrovateľstvo a rehabilitácia skončia bez štátnic a magisterského titulu vo svojom odbore.

Dôvodom je zánik ich študijného odboru, čo končiacim študentom vedenie fakulty oznámilo len mesiac pred štátnicami, po odovzdaní diplomových prác. Ako dekan fakulty František Mateička potvrdil v pondelok pre Rádio Expres, študenti nemôžu mať štátnice, lebo je to neexistujúci odbor.

Aj napriek štvorročnému obdobiu, ktoré absolvovali študenti TU v školských laviciach bez akreditácie, vedenie fakulty bolo schopné poslať študentom len list, v ktorom ich informovali, že skúšky sa rušia.

Dnes o 13:00 sa má na pôde fakulty stretnúť rektor TU so študentmi a vedením fakulty, ktoré by malo dať odpoveď, aký bude ďalší postup pri riešení problému. Jednou z alternatív je, že študenti budú robiť štátnice na inej vysokej škole s akreditovaným odborom fyzioterapia a liečebná rehabilitácia, lebo ponuku fakulty z jednoodborového akreditovaného štúdia ošetrovateľstva odmietli.

Na Trnavskej univerzite už v októbri 2006 štrajkovali študenti filozofickej fakulty, ktorí pri zápise na nový školský rok zistili, že zo študijného programu im vyradili predmety, ktoré študovali a nahradili ich novými, neschválenými Akademickým senátom FF TU.

Zdielať na

Najčítanejšie správy