Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Polícia rieši nemalý problém v Slovenskom rybárskom zväze
Zdielať na

Polícia rieši nemalý problém v Slovenskom rybárskom zväze

ZOHOR / Problémy v Slovenskom rybárskom zväze. V rybárskej obci sa hovorí o nemalej sume, ktorú mali spreneveriť v miestnom združení na Záhorí. Prípad rieši polícia.

Podľa zdroja z prostredia rybárov mali predstavitelia Slovenského rybárskeho zväzu Záhorie spreneveriť približne 2000 rybárskych lístkov. Podľa informácií TV JOJ policajti počas razie zaistili počítače, ktoré majú byť usvedčujúcim dôkazom o praktikách tamojších funkcionárov.

"Môžeme potvrdiť, že v priebehu mesiaca január 2019 sme prijali na príslušnom útvare policajného zboru v Malackách trestné oznámenie, týkajúce sa podozrenia zo sprenevery," informuje policajný hovorca Michal Szeiff. 

Stratené účtovníctvo 

Okrem iného sa podľa informácií TV JOJ mali stratiť aj podklady k účtovníctvu a to za posledné 4 roky. "Nie je v našom záujme medializácia tohto prípadu. Vrhla by zlé svetlo na desiatky funkcionárov Slovenského rybárskeho zväzu na Záhorí, ktorí si svoje povinnosti svedomite vykonávajú bez nároku na akúkoľvek odmenu. Máme dostatok komunikačných nástrojov, ako danú situáciu vysvetliť našim členom, ktorých sa to výlučne týka," vyjadril sa predseda Slovenského rybárskeho zväzu Záhorie.

V rukách polície 

Podľa šéfa tamojšieho rybárskeho zväzu boli podpredseda s hospodárom na miestnej schôdzi začiatkom januára odvolaní. "Je tam podozrenie zo spreneverenia finančných prostriedkov," uviedol podpredseda zväzu s tým, že kto by mal v tom mať prsty komentovať nechcel. 

"V súčasnej dobe sa vykonávajú všetky potrebné úkony v zmysle zákona smerujúce k náležitému objasneniu, trestné stíhanie však doposiaľ začaté v tejto veci nebolo, " dodal Szeiff. ​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy