Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rytmus a Attila Végh skončili za múrmi ilavskej väznice
Zdielať na
Hudba

Rytmus a Attila Végh skončili za múrmi ilavskej väznice

ILAVA / Väzni v najprísnejšie stráženej väznici u nás, v Ilave mali zaujímavú návštevu. Zavítal medzi nich majster MMA Attila Végh spolu s Rytmusom. Toho čaká onedlho prvý súboj pred viac ako 15 000 vypredaným hľadiskom. S mužmi, z ktorých niektorí sú odsúdení na doživotie, sa rozprávali najmä o zápasení.

​Rytmus a Attila Végh skončili za múrmi ilavskej väznice. Posadili sa pred chlapov, z ktorých viacerí majú na svedomí najťažšie zločiny, aby im porozprávali svoj životný príbeh.

"Títo ľudia nám dokazujú, že sme ľudia a nielen zločinci," povedal odsúdený Adam. "Každý má šancu sa zmeniť. Je veľa ľudí, ktorí chodia po slobode a robia ešte viac zle ako tí, ktorí sú tu zatvorení," povedal speváka Rytmus.

Počas dvoch hodín rozprávali predovšetkým o zápasení. "Poznajú nás pretekárov, trénerov, vedia toho viac, ako niektorí ľudia vonku. Pomohol projekt Oktagon, pozerajú TV JOJ, poznajú to," uviedol zápasník Attila Végh.

Svoj prvý zápas má pred sebou aj Rytmus. Odsúdených zaujímalo, ako vidí svoje šance. "Cítim sa dobre, nemám žiadne zranenie, dal som do toho všetko, teším sa na to. Budem bojovať, idem si pre výhru. Nepochybujem ani sekundu," opísal spevák. "Rozprávali o sebareflexii, motivácii a to je pre týchto ľudí dôležité," informuje vedúca oddelenia výkonu trestu ÚVTS Ilava, Mária Mazánová. 

Attila Végh odsúdeným zdôraznil, že on nikdy na nikoho bezdôvodne nezaútočil, ani sa mimo ringu nepobil. Zároveň odsúdeným prisľúbil, že sa do Ilavy ešte vráti a keď bude môcť, tak si s nimi aj zatrénuje.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie