Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Osem detí s rodičmi sa tlačí v malej unimobunke. Darované Vianoce im spríjemnili vianočný čas
Zdielať na

Osem detí s rodičmi sa tlačí v malej unimobunke. Darované Vianoce im spríjemnili vianočný čas

BRATISLAVA / Istá 10-členná rodina žije už takmer dva roky v maličkom obytnom kontajneri. Hrozilo totiž, že dom, v ktorom bývala, sa zrúti. Aj keď otec rodiny chodí do práce, hračky na Vianoce, či zimné oblečenie by si rodičia pre 8 detí nemohli dovoliť. Vďaka anonymnému darcovi z Košíc, sme tým najmenším mohli splniť sny.

Osem detí sa spolu s rodičmi tlačí v malej unimobunke už zhruba rok. Deti nemajú svoje postieľky a tí najmenší nepoznajú ani čo je kúpeľňa či toaleta. "Horko-ťažko sa potlačíme na tých posteliach," povedala mama Jana Skačanová. 

​Drobci sa najviac tešili z jedla. Potrebovali však aj zimné oblečenie či školské vaky. Keďže sa blížia Vianoce tak ich TV JOJ potešila aj hračkami. "Aspoň raz za rok sa deti majú dobre," povedala mama so slzami v očiach. Deťom sme vyčarili úsmev na tvári vďaka anonymnému darcovi a aspoň na chvíľu zabudli na ťažké podmienky, v ktorých bývajú.

Rodina predtým bývala v malom rodinnom domčeku, ktorý mal však narušenú statiku a museli ho zbúrať. Otec rodiny chodí do práce, ale na nové bývanie peniaze nemajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy