Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Valentovič nemá signály, že by ho chcel premiér vymeniť
Zdielať na

Valentovič nemá signály, že by ho chcel premiér vymeniť

Zdroj: health.gov.sk

Valentovič je presvedčený, že jeho ministerská stolička sa nekolíše.

Minister zdravotníctva Ivan Valentovič (nominant Smeru-SD) nemá signály o tom, že by sa ho premiér chystal odvolať.

"Pokiaľ neurobil žiadne kroky na to, aby ma nejakým spôsobom upozornil, že niečo nerobím dobre, tak je pravdepodobne spokojný," povedal v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. Valentovič je presvedčený, že jeho ministerská stolička sa nekolíše. "V tejto chvíli nepociťujem absolútne žiaden tlak ani spochybňovanie," skonštatoval. Úvahy o pripravovanej výmene šéfa rezortu zdravotníctva prezentovalo pred časom opozičné KDH.

Podľa Valentoviča tým len chcelo odviesť pozornosť od svojich vnútorných problémov. "Myslím si, že v tejto chvíli mám plnú podporu premiéra," vyhlásil.

Valentovič odmietol, že by za odstúpením riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Antona Kováčika boli iné ako osobné dôvody. Argumentoval tým, že ak by mal k jeho práci odborné výhrady, nezamestnal by ho vo svojom poradnom tíme.

Kováčikom naštartovaný proces prehodnocovania zmlúv s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti bude podľa Valentoviča pokračovať. "Môžem byť rád, že vôbec niekto začal," poznamenal. Selekcia poskytovateľov je podľa neho predpokladom skvalitnenia služieb pacientom.

Podľa podpredsedu SMK Gyulu Bárdosa návrh školského zákona porušuje menšinové práva, keď rozširuje výučbu štátneho jazyka na úkor materinského jazyka menšín.

V relácii povedal, že zasiahnuť by mal premiér, ktorý menšinám sľúbil zachovanie status quo. Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD) nerozumie, aké práva menšín by mali byť prijatím zákona porušené.

Lepšie ovládanie štátneho jazyka bude podľa nej pre príslušníkov menšín výhodou na trhu práce.

Zdielať na

Najčítanejšie správy