Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Súd vydal zatykač na Libanončana, ktorý Slovenke odviezol deti
Zdielať na

Súd vydal zatykač na Libanončana, ktorý Slovenke odviezol deti

Zdroj: TV JOJ

Okresný súd v Trenčíne vydal vo štvrtok zatykač na Libanončana Mahmouda Hammouda, ktorý bez vedomia svojej slovenskej manželky odviezol ich deti do zahraničia.

Okresný súd v Trenčíne vydal vo štvrtok zatykač na Libanončana Mahmouda Hammouda, ktorý bez vedomia svojej slovenskej manželky odviezol ich deti do zahraničia. Dnes o tom informoval hovorca súdu Roman Tarabus. Prípad vzbudil na Slovensku značnú pozornosť. Súd už skôr zveril obidve deti do opatery matke, rodičia sú v rozvodovom konaní.
    

Podľa predbežného opatrenia, ktoré vydal trenčiansky okresný súd ešte v polovici februára, by sa o dve deti mala starať matka. Otec totiž svojej manželke odmietol deti vrátiť a prezradiť, kde s nimi prebýva.
    

Libanončan po dohode so ženou tento mesiac zobral štvorročného Husajna a deväťročnú Fatimu na výlet do bojnickej zoo. Deti svojej manželke z Dubnice nad Váhom však už nevrátil. Podľa prvotných informácií muž odišiel s deťmi do Sýrie. Vylúčené tiež nie je, že muž s deťmi sa nakoniec ukryl v Nemecku.
    

Po Libanončanovi a deťoch pátra polícia i Interpol. Polícia začala trestné stíhanie vo veci poškodzovania cudzích práv. Otec je totiž podozrivý, že pod falošnou zámienkou uprel rodičovské práva matky.

Zdielať na

Najčítanejšie správy