Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odročili pojednávanie s Ukrajincom obžalovaným z kupliarstva
Zdielať na

Odročili pojednávanie s Ukrajincom obžalovaným z kupliarstva

Zdroj: TV JOJ

Dôvodom odročenia bola neprítomnosť obžalovaného. Jeho obhajca predložil správu o jeho práceneschopnosti.

Senát Okresného súdu Košice - okolie dnes odročil pojednávanie s Ukrajincom Ivanom B. (1957), ktorý v súčasnosti žije na Slovensku a ktorého prokurátor obžaloval z trestných činov lúpeže, obchodovania so ženami a kupliarstva.

Dôvodom odročenia bola neprítomnosť obžalovaného. Jeho obhajca predložil súdu lekársku správu o tom, že je práceneschopný a leží v nemocnici.

Obžaloba kladie Ivanovi B. za vinu, že v decembri 1999 v priestoroch pobočky Slovenskej sporiteľne v Turni nad Bodvou okres Košice-okolie pod hrozbou násilia vyzval Eriku I. aby mu dala peniaze, ktoré mala pri sebe.

Keď to odmietla, buchol do nej a povedal, že ju dokope, ak mu ich nedá. Potom jej zobral z rúk 700 mariek, čím jej mal spôsobiť škodu 14 930 korún. V presne nezistenom čase v roku 1997 sa mal dopustiť aj trestného činu obchodovania so ženami.

Podľa žalobcu koristil z prostitúcie, na ktorú Eriku I. zviedol napriek tomu, že ešte nedovŕšila 18 rokov. Po tom, čo dievča ušlo z domu, využil jej tieseň a prehovoril ju, aby za ubytovanie a stravu robila prostitútku. Zháňal jej zákazníkov, ku ktorým ju vozil a inkasoval od nich peniaze

Do tretice prokurátor obžaloval Ivana B. aj z trestného činu kupliarstva, ktorý mal spáchať v septembri 1977. Podľa obžaloby nahovoril mladistvú dievčinu, aby išla robiť prostitútku do Nemecka. V obci Hačava okres Košice-okolie ju údajne predal istému Siegfriedovi K., ktorý ju odviezol do Erfurtu. Ivan B. spáchanie všetkých žalovaných trestných činov popiera.

Obžalovaný je invalidným dôchodcom a pre jeho zlý zdravotný stav už bolo odročených viacero pojednávaní. Na doterajších pojednávaniach súd vypočul iba obžalovaného a dvoch svedkov. Ďalší sa na súd nedostavili. Neprišla ani poškodená Erika I., ktorá v súčasnosti pracuje v Nemecku.

Podľa hovorkyne Krajského súdu v Košiciach Marcely Gálovej bude pojednávanie pokračovať 2. apríla.

Zdielať na

Najčítanejšie správy