Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Viackrát trestaný vykradol tri domy, zobral aj zbrane
Zdielať na

Viackrát trestaný vykradol tri domy, zobral aj zbrane

Zdroj: TV JOJ

Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Brezniansky vyšetrovateľ obvinil z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, porušovania domovej slobody, krádeže a poškodzovania cudzej veci 34-ročného Erika F. z Brezna.

V utorok popoludní v obci Čierny Balog-Medveďovo sa vlámal sa do rodinného domu. Zo zadnej strany domu sa najprv pokúsil vylomiť dvere a následne vyliezol cez záhradný stôl na balkón na prvom podlaží domu, kde zničil balkónové dvere.

V jednej z miestností domu sa pokúsil zo steny vylomiť trezor. Majiteľovi spôsobil škodu za najmenej desaťtisíc korún.

Do ďalšieho rodinného domu v obci Zlatno sa vlámal 5. januára. Ukradol kompletnú počítačovú zostavu aj s tlačiarňou, Hi-Fi vežu s reproduktormi, mobilný telefón, motorovú pílu, vŕtačku, tri diaľkové ovládače a osobné doklady majiteľa, čím mu spôsobil škodu za približne 88-tisíc korún.

V ten istý deň sa vlámal aj do rodinného domu v obci Čierny Balog-Vydrovo. Vykopol zamknuté vchodové dvere a z domu ukradol digitálny fotoaparát, notebook, ďalekohľad, sadu 15 nožov s dekoračnými rúčkami, malokalibrovku, guľobrokovú kozlicu, guľovnicu a dva puškohľady. Škodu odhadli na 145-tisíc korún. 

Policajti po páchateľovi intenzívne pátrali a v pondelok ráno ho policajná hliadka zadržala u jeho družky v Zadných Halnách. Pri domovej prehliadke v obci Malé Chlievany u jeho príbuzného našli veci z krádeží.

Erik F. už bol v minulosti šesťkrát súdne trestaný hlavne za majetkovú trestnú činnosť, v súčasnosti je v policajnej cele a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzbu. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy