Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mestá chcú opravovať cesty. Už vedia ako na to.
Zdielať na

Mestá chcú opravovať cesty. Už vedia ako na to.

Zástupcovia Únie miest a obcí chcú opravovať rozbité cesty. A dokonca vedia aj to, ako získať peniaze. <b>VIDEO: doprava v hlavnom meste, názor magistrátu hlavného mesta</b>

Zástupcovia Únie miest a obcí chcú opravovať rozbité cesty. A dokonca vedia aj to, ako získať peniaze.

V parlamente sa pokúsia presadiť zákon, podľa ktorého by opravy ciest platili investori veľkých stavieb. Škody na vozovke totiž spôsobujú ich veľké nákladné vozidlá.

Aj cesta neďaleko bratislavského letiska padla za obeť obrovskému stavebnému boomu v hlavnom meste. Bratislavské nábrežie pri PKO dnes vyzerá príšerne. Onedlho by sa to však malo zmeniť: bohaté na kvalitnú občiansku vybavenosť a útulné oddychové zóny, taký je projektu budúceho nábrežia. Podobná zástavba však v mnohých prípadoch devastuje natrvalo komunikácie.

TV JOJ

V Bratislave sa ročne vynakladá na údržbu komunikácií 70 – 80 miliónov, hlavné mesto ale potrebuje desaťkrát viac. Za všetko hovorí hlavná príjazdová cesta k letisku. Po výstavbe obchodnej zóny je v dezolátnom stave. Asi najviac to postihuje krajské mestá. Navrhujú aby za to investori platili poplatkami za parkovacie miesta. Minimálne 10 tisíc za každé nad povolených 10.

Je nutné, aby sa investori začali podieľať na obnove zničených komunikácií. Nie každý z investorov je ale ochotný sa so samosprávou dohodnúť na kompenzáciách.

Zdielať na

Najčítanejšie správy