Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ani po týždni ambulancie v poltárskej poliklinike neotvorili
Zdielať na

Ani po týždni ambulancie v poltárskej poliklinike neotvorili

Zdroj: SITA/Dušan Hein

Pacienti poltárskej polikliniky sa ani po týždni nedočkali otvorenia niektorých odborných ambulancií.

Pacienti poltárskej polikliniky sa ani po týždni nedočkali otvorenia niektorých odborných ambulancií. Za vyšetrením tak stále musia dochádzať do Lučenca, prípadne do 60 kilometrov vzdialeného Veľkého Krtíša.

Ambulancie minulý piatok lekárom zatvoril nový majiteľ polikliniky, firma Spc Bankruptcy, ktorá si tak začala uplatňovať vlastnícke práva. Konateľka firmy Dagmar Maropoulu-Mangela vtedy sľúbila vyriešenie problému do šiestich dní.

Spc Bankruptcy zatiaľ nemá na prevádzkovanie zatvorených ambulancií licenciu ani lekárov. Pacientom firma dočasne zabezpečila bezplatný odvoz na vyšetrenie do Lučenca a Veľkého Krtíša. Dokedy bude táto situácia trvať, Maropoulu-Mangela dnes nepovedala.

Podľa Pavla Olšiaka, šéfa spoločnosti P&P Med, ktorá doteraz ambulancie prevádzkovala, začali priestory vo štvrtok vypratávať. Z lekárov, ktoré v Poltári P&P Med zamestnávala, zatiaľ žiaden údajne nedal výpoveď napriek tomu, že im nový majiteľ polikliniky ponúkol pracovné zmluvy s údajne lepším platom, ako mali doteraz.

"SPC Bankruptcy by rada zamestnala lekárov, ktorí pôsobili v P&P Med a to aj preto, že by bola zaistená kontinuita poskytovania zdravotnej starostlivosti," povedala Maropoulu-Mangela.

Ponuka podľa nej stále trvá a o prácu v Spc už prejavilo záujem viacero lekárov. Koľkí boli z P&P Med, však nespresnila. Licenciu na poskytovanie zdravotnej starostlivosti Banskobystrický samosprávny kraj vraj vydá v nasledujúcich dňoch.

Zdielať na

Najčítanejšie správy