Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvoch turistov, ktorých zasypala lavína v Tatrách, už vyslobodili
Zdielať na

Dvoch turistov, ktorých zasypala lavína v Tatrách, už vyslobodili

Mužovi sa spod masy snehu, ktorá sa odtrhla v Malej Zmrzlej doline, podarilo vyhrabať s pomocou ďalších ľudí, zasypanú ženu našli záchranári neskôr. <b>VIDEO: Záchranárske práce po zosuve lavíny</b>

Dvoch českých občanov, ktorých dnes zasypala lavína vo Vysokých Tatrách, zachránili. Mužovi sa spod masy snehu, ktorá sa odtrhla v Malej Zmrzlej doline, podarilo vyhrabať s pomocou ďalších ľudí, zasypanú ženu našli záchranári neskôr. Muž neutrpel žiadne zranenia, ženu hospitalizovali, povedala ČTK Jana Bujňáková z Operačného strediska Horskej záchrannej služby.

"Lavína sa strhla okolo poludnia," uviedla Bujňáková. Záchranárov so psami previezol na miesto vrtuľník, akciu komplikovala hmla a neprístupný terén.

Oboch turistov záchranári z hôr previezli na lekárske vyšetrenie. V popradskej nemocnici hospitalizovali len podchladenú ženu, ktorá bola v lavíne dlhší čas. Iné zranenia podľa Bujňákovej neutrpela.

V posledných týždňoch bolo v Tatrách väčšinou len mierne nebezpečie pádu snehových lavín. Posledné veľké nešťastie sa stalo na Silvestra roku 2005, keď lavína v západotatranských Roháčoch usmrtila sedem Čechov.

Viac sa dozviete v Novinách TV JOJ o 19.30.

Zdielať na

Najčítanejšie správy