Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Strany sa na Lisabonskej zmluve opäť nedohodli
Zdielať na

Strany sa na Lisabonskej zmluve opäť nedohodli

Parlamentné strany sa ešte stále nedohodli na hlasovaní o Lisabonskej zmluve. <b>VIDEO: Politici o Lisabonskej zmluve</b>

Parlamentné strany sa ešte stále nedohodli na hlasovaní o Lisabonskej zmluve, ktorá reformuje Európsku úniu.

Po stretnutí predsedov parlamentných strán to novinárom povedal predseda parlamentu Pavol Paška. 

Podľa Pašku ( SMER-SD ) opozícia nechce smerovať ku konštruktívnej dohode o Lisabonskej zmluve. "Je mi veľmi ľúto, ale nedohodli sme sa, pretože na dohodu treba partnerov."

O Lisabonskej zmluve

joj.sk

Paška zároveň upozornil, že jediný pohyb smerom k dohode sa prejavuje u SMK. "Jediný, kto prejavoval znaky konštruktívnosti bol pán predseda SMK, Csáky," podotkol Paška.

O Lisabonskej zmluve sa má hlasovať zajtra poobede. "Vo štvrtok poobede samozrejme hlasovať budeme, pretože tak rozhodlo plénum minulý týždeň, ale ak predstavitelia opozície odídu, hlasovať nedám," informoval predseda parlamentu.

Podľa najnovšieho vyjadrenia predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu však je najskorším termínom hlasovania o reformnej zmluve Európskej únie až marec.

SDKÚ-DS sa chce najskôr sústrediť na tlačový zákon. "Nám ide o to, aby sa demokracia na Slovensko vrátila v náležitom rozsahu a za isté demokratizačné minimum považuje normálny demokratický tlačový zákon," povedal dnes Dzurinda.

Zdielať na

Najčítanejšie správy