Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Súd vydal zatykač na Červenku osem dní od jeho úteku
Zdielať na

Súd vydal zatykač na Červenku osem dní od jeho úteku

Zdroj: SITA/KR PZ Bratislava

Bratislavský súd vydal zatykač na Romana Červenku, podozrivého z bankovej lúpeže, osem dní od jeho úteku z nemocnice.

Bratislavský súd vydal zatykač na Romana Červenku, podozrivého z bankovej lúpeže, osem dní od jeho úteku z nemocnice. Napísali to dnes denníky Pravda a Nový čas. Červenka ušiel policajtom po tom, čo sa v nemocnici podrobil vyšetreniu.

"Príkaz na zatknutie vydal Okresný súd Bratislava III na základe podnetu okresnej prokuratúry," citovala Pravda hovorcu bratislavského krajského súdu Pavla Adamčiaka. Podľa Nového času hovorca tvrdil, že súd rozhodol o zatykači minulý štvrtok, teda deň po obdržaní návrhu od prokuratúry.

Zatýkací rozkaz súd vydáva vtedy, keď zlyhajú všetky predchádzajúce opatrenia na zadržanie obvineného, poznamenala Pravda. Dodala, že prokuratúra zatiaľ nepožiadal o vydanie medzinárodného zatykača či európskeho zatýkacieho rozkazu, pretože nemá informácie o úteku Červenku do cudziny.

Muž podľa polície začiatkom mesiaca ulúpil z banky 170.000 korún. Ako recidivistovi mu v prípade preukázania viny hrozí doživotie.

Polícia i ministerstvo vnútra minulý týždeň priznali, že kriminalisti po úteku muža pochybili. Dvaja policajti, ktorí Červenku sprevádzali do nemocnice, vraj okamžite nenahlásili jeho zmiznutie. Preto ich majú prepustiť z polície, o kreslo mal prísť aj okresný policajný riaditeľ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy