Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Reakcie na odstúpenie Kašického
Zdielať na

Reakcie na odstúpenie Kašického

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

Prinášame vám prehľad reakcií na demisiu ministra obrany Františka Kašického (Smer-SD), ktorú minister ohlásil pre zodpovednosť za predražené armádne tendre:

Prinášame vám prehľad reakcií na demisiu ministra obrany Františka Kašického (Smer-SD), ktorú minister ohlásil pre zodpovednosť za predražené armádne tendre:     

Exminister obrany Juraj Liška z opozičnej SDKÚ-DS: "Pán Kašický doteraz hovoril, že za nič nenesie zodpovednosť a že za všetko môžu úradníci, no dnes vidíme, že tomu tak nie je."   

Poslanec opozičného KDH Daniel Lipšic: "Oceňujem, že premiér Fico vyvinul na ministra Kašického tlak, aby podal demisiu. Bolo to jediné riešenie, pokiaľ by nemal byť vystavený odvolávaniu v parlamente."
    
Vyhlásenie opozičnej SMK: "Strana maďarskej koalície považovala zotrvanie Františka Kašického vo funkcii ministra obrany SR po opakovaných kauzách predražovaných tendrov za neudržateľné a plánovala v pondelok na stretnutí opozičných strán predložiť návrh na jeho odvolanie. Je zjavné, že minister Kašický konal pod tlakom opozičných politických strán, keďže ešte pred niekoľkými dňami odmietol akúkoľvek zodpovednosť."
    
Poslanec Ján Kovarčík z ĽS-HZDS (pre TA3): "Ja si myslím, že pán Kašický si uvedomil svoju mieru zodpovednosti a myslím si, že sa zachoval ako chlap. Ma to ani neprekvapilo. Vedel som skutočnosti, ktoré tam nastali na ministerstve, a myslím si, že konal správne, keď sa takto rozhodol."     

Poslanec SNS a predseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Rudolf Pučík (pre TA3): "Dnešné rozhodnutie bolo pre pána premiéra zrejme najťažšie v jeho politickej kariére. Odchod Františka Kašického z postu ministra obrany bude pre rezort stratou a budúcnosť ukáže, či to bolo správne rozhodnutie."
    
Politológ Miroslav Kusý z bratislavskej Univerzity Komenského: "Je to taký krok k normalizácii v oblasti politickej kultúry. Kašický mal niekoľko prešľapov takých, že to už bolo pre premiéra neúnosné. Takže zrejme došlo k dohode o odchode a s tým, že sa špekuluje, že nepadne na dno."
    
Politológ Peter Horváth z trnavskej Univerzity sv. Cyrila a Metoda(pre Slovenský rozhlas): "V tomto prípade by predseda vlády ťažko argumentoval najmä Vladimírovi Mečiarovi, aký bol rozdiel medzi jednou a druhou kauzou (odvolanie ministra Miroslava Jureňu pre sporné prevody pozemkov)."

Zdielať na

Najčítanejšie správy