Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vo zvolenskej nemocnici zomrelo malé dievčatko
Zdielať na

Vo zvolenskej nemocnici zomrelo malé dievčatko

Po dvoch dňoch na detskom oddelení sa Miška začala dusiť a upadla do bezvedomia. <b> VIDEO: výpoveď matky a hovorkyne banskobystrickej polície, zábery z nemocnice a Miškinej izbičky</b>

Nemocnica vo Zvolene má na krku ďalšie trestné oznámenie. Na detskom oddelení totiž včera zomrelo na udusenie jeden a pol ročné dievčatko.

Rodičia tvrdia, že lekári podcenili stav malej Mišky a zanedbali starostlivosť. Podobný prípad sa v tejto nemocnici stal presne pred rokom.

Vtedy zomrela na otravu krvi a zápal obličiek dvojročná Mirka z Hriňovej. Za pochybenie lekárov vtedy nemocnica dostala pokutu vo výške 1 milión korún.

Zvolenská nemocnica čelí ďalšiemu trestnému oznámeniu. Podali ho rodičia jedenapolročnej Mišky z Hriňovej, ktorá zomrela na detskom oddelení. Lekárov vinia za zanedbanie starostlivosti.

Dievčatko prijali do nemocnice s teplotami a zápalom hrtanu. Matka lekárov stále upozorňovala na to, že dcéra má problémy s dýchaním.

Po dvoch dňoch na detskom oddelení sa Miška začala dusiť a upadla do bezvedomia. Okamžite ju previezli do banskobystrickej nemocnice s ťažkým opuchom mozgu, kde napokon zomrela.

Vedenie zvolenskej nemocnice celý prípad odmietlo komentovať. Podľa našich informácií však už zriadili nezávislú komisiu, ktorá úmrtie jedenapolročného dievčatka prešetrí. Rodina podá sťažnosť aj na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Miška nikdy predtým nebývala chorá, rodina sa tak so stratou nevie zmieriť . Miesto toho aby dcérku učili prvé slová, teraz musia chystať jej pohreb.

Viac sa dozviete v Novinách TV JOJ o 19.30.

Zdielať na

Najčítanejšie správy