Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Odhalili mužov, ktorí okradli chorvátskych vyšetrovateľov
Zdielať na

Odhalili mužov, ktorí okradli chorvátskych vyšetrovateľov

Zdroj: Henrique Pinto/ilustračné

Vyšetrovateľ obvinil 33-ročného Bratislavčana a 28-ročného muža z Viničného. Mladší čelí obvineniu aj v ďalších dvoch prípadoch krádeží a poškodzovania cudzej veci.

Bratislavskí policajti odhalili mužov, ktorí vlani v decembri vykradli auto chorvátskych vyšetrovateľov leteckého nešťastia. Do vozidla Opel Corsa s chorvátskym evidenčným číslom zaparkovaného na Junáckej ulici v bratislavskom Novom Meste sa vlámali v noci z 10. na 11. decembra.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová, páchatelia rozbili okno a odniesli si navigačný systém, dva notebooky, dva fotoaparáty a oblečenie, škody presiahli 170 tisíc korún, ďalšia asi päťtisícová škoda vznikla poškodením vozidla. Zlodejov sa podarilo odhaliť aj s pomocou kamerových záberov.

Vyšetrovateľ z krádeže obvinil 33-ročného Bratislavčana a 28-ročného muža z Viničného. Mladší z nich čelí obvineniu aj v ďalších dvoch prípadoch krádeží a poškodzovania cudzej veci. Zlodeji ukradnuté veci neskôr predali a peniaze si rozdelili. Prípadom sa zaoberá polícia v treťom bratislavskom okrese.

Chorvátski vyšetrovatelia prišli pomôcť slovenským kolegom pri objasňovaní leteckej nehody. Cessna 303 havarovala vlani 10. decembra vo Vajnoroch pri Bratislave. O život vtedy prišli traja Chorváti - 53-ročný pilot, 35-ročný mechanik a 19-ročný mladík, ktorý sa zaúčal.

Zdielať na

Najčítanejšie správy