Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mikuš po odchode z ĽS-HZDS zostane nezávislým poslancom
Zdielať na

Mikuš po odchode z ĽS-HZDS zostane nezávislým poslancom

Zdroj: NR SR

Predseda Trnavského samosprávneho kraja a poslanec parlamentu Tibor Mikuš dnes potvrdil, že odišiel z vládnej ĽS-HZDS.

Predseda Trnavského samosprávneho kraja a poslanec parlamentu Tibor Mikuš dnes potvrdil, že odišiel z vládnej ĽS-HZDS.

Dôvodom je podľa neho nesúhlas s politikou súčasného vedenia na čele s Vladimírom Mečiarom. Novinárom povedal, že neplánuje vstupovať do žiadnej politickej strany a chce zostať nezávislým poslancom. Do budúcnosti však nevylúčil diskusiu o založení novej strany.

"Cítim sa byť súčasťou vládnej koalície,"  povedal novinárom Mikuš. Súčasnému vedeniu strany vytkol posilňovanie právomocí, vylučovanie členov pre iné názory a chýbajúcu diskusiu v strane. Mikuš zároveň poprel predchádzajúce špekulácie, že by mohol po odchode z ĽS-HZDS posilniť poslanecký klub Smeru-SD premiéra Roberta Fica.

Šéf Trnavského samosprávneho kraja vystupoval ako Mečiarov oponent od minulého roka, keď aj proti dominantnému expremiérovi Mečiarovi neúspešne kandidoval na post predsedu ĽS-HZDS. Podporoval tiež podpredsedu parlamentu Viliama Vetešku, ktorý mal pôvodne proti Mečiarovi kandidovať, tesne pred volebným snemom ho však hospitalizovali.

V prípade, že by Mikuš sám neopustil stranu, čakal by ho pravdepodobne nútený odchod. Poslanec ĽS-HZDS Ján Kovarčík tento týždeň potvrdil, že bol podaný návrh na jeho vylúčenie.

Mikuš je v tomto volebnom období tretím poslancom, ktorý nebude pôsobiť v poslaneckom klube strany, za ktorú sa dostal do parlamentu. Poslanecký klub koaličnej SNS opustil poslanec Miroslav Kotian, ktorý prestúpil k ĽS-HZDS. Poslanca Petra Gaburu zas vylúčilo z klubu opozičné KDH. Gabura zostal nezávislým poslancom.
   

Zdielať na

Najčítanejšie správy