Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šikana v škole dohnala chlapca k samovražde
Zdielať na

Šikana v škole dohnala chlapca k samovražde

Šikana v škole alebo zdravotné problémy. Pravdepodobne to boli dôvody prečo si iba 16-ročný Dominik z Vrvoviec siahol na život. <b>VIDEO:Pohreb šestnásťročného Dominika</b>

Šikana v škole alebo zdravotné problémy. Pravdepodobne to boli dôvody prečo si iba 16-ročný Dominik z Vrvoviec siahol na život.

Včera sme vás ako jediní informovali o jeho samovražde, keď sa obesil na jabloni vedľa rodinného domu. Dominik študoval na jednom zo senických učiliští, tesne pred nástupom na prax však spáchal za dosiaľ nevyjasnených okolností samovraždu.

V pondelok ráno ho ešte mama vyprevadila z domu, keď odchádzal do školy. Z autobusovej zastávky sa ale vrátil späť a obesil sa na jabloni hneď vedľa rodičovského domu.

"Nevieme si vysvetliť prečo to urobil,"  povedal nám jeden z kamarátov nebohého. Podľa jeho známych z obce Vrbovce, chlapec vraj nemal žiadne problémy. Mnohí sa však domnievajú, že tichý a nekonfliktný Dominik nezvládol šikanu zo strany spolužiakov.

To si myslí aj príbuzná nebohého. "Domnievam sa, že príčinou je škola. Že sa tam diala nejaká šikana, alebo niečo podobné."  

Vylúčiť túto možnosť nemohol ani riaditeľ školy, kde sa chlapec učil za kuchára. "Je to vec, ktorá sa vylúčiť nedá, máme s týmito vecami svoje skúsenosti," povedal pre TV JOJ. Práve spoločenské problémy nám na včerajšom pohrebe naznačili aj Dominikovi kamaráti.

"On bol dobrý chlapec, vždy sme sa ho zastávali, povedali nám chlapcovi známi.  Práve v tomto veku môže byť pre mnohých ľudí dôvodom aj pre takéto problémy definitívne ukončenie trápenia. Dôvodom však môže byť aj depresia, alebo iné závažné ochorenie.

Dominik bol podľa našich informácií krátko pred Vianocami hospitalizovaný na 7 dní. Celý týždeň chýbal a to aj začiatkom roka. Toto nám potvrdili aj v škole, ktorú navštevoval. Podľa jeho kamarátov sa v jeho mysli mohli spojiť hneď dva problémy. Šikana v škole a menší zdravotný problém.

 


Zdielať na

Najčítanejšie správy