Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Stav dvoch chlapcov, ktorí sa pokúsili o samovraždu, je vážny
Zdielať na

Stav dvoch chlapcov, ktorí sa pokúsili o samovraždu, je vážny

"Spôsob, akým chceli spáchať samovraždu nasvedčuje, že to nebol len demonštratívny pokus - akýsi výkrik o pomoc, ale že chceli skutočne zomrieť," povedala psychologička Lovašová <b>VIDEO: výpoveď lekárky a psychologičky k prípadu "Stanko"</b>

Stav jedenásťročného chlapca z Kluknavy, ktorý sa pokúsil spáchať samovraždu a je hospitalizovaný v košickej Detskej fakultnej nemocnici (DFN) na jednotke intenzívnej starostlivosti, je veľmi vážny.

K prognóze sa lekári zatiaľ nechcú vyjadriť. Uviedla to dnes hovorkyňa DFN Veronika Krausová. Jedenásťročného Kluknavčana priviezli do DFN v utorok po tom, čo sa pokúsil obesiť.

"Je v resuscitačnej starostlivosti, v umelom spánku, jeho stav je veľmi vážny, k prognóze sa zatiaľ nedá vyjadriť," uviedla Krausová.

V utorok do DFN previezli z rožňavskej nemocnice aj 14-ročného chlapca, pretože potreboval resuscitačnú intenzívnu starostlivosť. Ako informovala Krausová, chlapec utrpel rôzne viacnásobné zranenia po páde z výšky 6. poschodia do výťahovej šachty. "Jeho stav je stabilizovaný, ale vážny," uviedla Krausová.

Ako uviedla psychologička Dana Lovašová, ktorá pracuje aj na detskej linke dôvery, v oboch prípadoch išlo o závažný krok u týchto chlapcov. "Spôsob, akým chceli spáchať samovraždu nasvedčuje, že to nebol len demonštratívny pokus - akýsi výkrik o pomoc, ale že chceli skutočne zomrieť," povedala Lovašová.

Podľa jej vyjadrenia 14-ročný Rožňavčan chcel spáchať samovraždu z nešťastnej lásky, Kluknavčan sa chcel obesiť pre súrodenecký konflikt.

Zdielať na

Najčítanejšie správy