Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Bankového lupiča nechytili, vyhlásili celoštátne pátranie
Zdielať na

Bankového lupiča nechytili, vyhlásili celoštátne pátranie

Podľa informácií zástupkyne bratislavskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej ide o nebezpečného páchateľa a polícia predpokladá, že môže byť ozbrojený. <b>VIDEO: Včerajšia akcia policajtov</b>

Napriek jednej z najväčších pátracích akcií bratislavskej polície sa policajtom v stredu nepodarilo zadržať bankového lupiča, ktorý im utiekol z nemocnice na Kramároch.

Po 26-ročnom Romanovi Červenkovi z Bratislavy je vyhlásené celoštátne pátranie.

Podľa informácií zástupkyne bratislavskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej ide o nebezpečného páchateľa a polícia predpokladá, že môže byť ozbrojený.

Policajti muža, ktorý 3. januára lúpil v banke na Detvianskej ulici v bratislavskej Rači a odniesol si takmer 170-tisíc korún, v stredu zadržali v mieste jeho bydliska a predviedli ho na policajné oddelenie.

Vyšetrovateľ ho obvinil z lúpeže, Červenka počas vykonávania procesných úkonov požiadal o lekárske vyšetrenie, policajti ho previezli do nemocnice na bratislavské Kramáre odkiaľ sa mu podarilo ujsť, uviedla Kurucová.

Obvinený muž mal v čase úteku oblečené šedé šuštiakové nohavice, s červeným pásom po oboch stranách, tmavomodrú vestu a červenú mikinu. Obuté mal šedé tenisky Nike. 
 
Krátko pred pol ôsmou večer začala v Bratislave zrejme jedna z najväčších policajných akcií. Každý vodič sa musel pri prejazde mostom Lafranconi a Prístavným mostom v hlavnom meste podrobiť prehliadke auta. 

Podľa našich informácií sa podarilo neznámenu zločincovi utiecť práve mužom zákona. Preto policajti kontrolovali nie len priestor na sedenie, ale aj batožinový.

Dostať sa z hlavného mesta bol vďaka všade stojacim hliadkam beh na dlhú trať. Policajti zastavovali autá aj v smere na hraničné priechody do Maďarska, Rakúska a kontrolovali aj smer na Záhorie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy