Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pred súdom za podvod vo väznici
Zdielať na

Pred súdom za podvod vo väznici

Zdroj: Sara Jo

Štefan I. odmieta, že sľuboval zariadiť prepustenie z väzby

Výsluchom svedka pokračovalo dnes na Krajskom súde v Banskej Bystrici hlavné pojednávanie so 48-ročným Štefanom I. Prokurátor mu kladie za vinu pokus trestného činu podvodu, ktorý mal spáchať vo väznici voči obvinenému Richardovi H.

Svedok potvrdil, že v roku 2003 bol počas väzby v jednej cele s obžalovaným Štefanom a Richardom. Najmenej raz počul rozhovor, pri ktorom Štefan sľúbil Richardovi, že za päť miliónov vybaví jeho prepustenie z väzby. Zariadiť to mal cez sudcov a ďalších ľudí brat obžalovaného Štefana. Podľa svedka sa Richard chválil, že má viacero podnikov v Bratislave a vo väzbe je za podvod 60 miliónov korún.

Obžalovaný Štefan I. trestnú činnosť popiera a tvrdí, že Richard H. si celú vec vymyslel. Ba naopak, sám mu ponúkal rôzne úvery, pretože v Malajzii má vraj sieť hotelov. Richarda H. považuje za podvodníka, pretože vo väzbe sa označil za psychológa a nositeľa príslušného akademického titulu.

Iný svedok v tomto procese povedal, že Richard H. si celú vec vymyslel a oznámil to polícii s tým, že mu to pomôže pri miernejšom posudzovaní jeho vlastnej trestnej činnosti.

Na súde poškodený Richard H. nevypovedal, pretože nie je známe miesto jeho pobytu. Okresný súd v Banskej Bystrici doteraz s ním neskončil pojednávanie za sériu podvodov.

Súd v Bratislave na neho vydal zatykač. Richardova matka s ním nehovorila od marca minulého roka. Pojednávanie odročili na marec.

Zdielať na

Najčítanejšie správy