Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V hmle a na klzkých cestách havarovalo viacero vodičov
Zdielať na

V hmle a na klzkých cestách havarovalo viacero vodičov

Neďaleko Partizánskeho prišiel o život vodič osobného automobilu, ktoré sa zrazilo s autobusom. <b>VIDEO: zábery z miesta nehody</b> Viac v Novinách TV JOJ

Na Slovensku dnes dopoludnia na klzkých cestách a v hmlistom počasí došlo k viacerým nehodám. Neďaleko Partizánskeho prišiel o život vodič osobného automobilu, ktoré sa zrazilo s autobusom. Kolízie zaznamenali aj na diaľnici medzi Sencom a Bratislavou, neďaleko Brezovej pod Bradlom, pri Liptovskom Mikuláši, Žiline, Prievidzi či Spišskej Belej. Na niektorých miestach sa pre nehody motoristi zdržali v kolónach aj pol hodinu. Vyplýva to z informácií Stella Centra a polície.

"Len medzi siedmou a deviatou hodinou ráno sme mali hlásených približne desať nehôd. Pričinila sa o to hmla a námraza na cestách. Počasie sa postupne lepší, takže situácia na cestách by sa mala počas dňa stabilizovať," povedala ČTK pracovníčka Stella Centra, ktoré mapuje dopravnú situáciu.

Podľa hovorkyne polície Kataríny Hlaváčovej pri nehode neďaleko Partizánskeho zomrel 24-ročný šofér osobného auta, ktoré sa zrazilo s autobusom. Podľa predbežných informácií sa žiadny z cestujúcich v autobuse nezranil. Pred vjazdom do Žiliny od Martina sa prevrátila do priekopy dodávka. Vodiči tak uviazli v niekoľkominútovej zápche.

Slovenská správa ciest upozornila, že hustá hmla komplikovala jazdu motoristom predovšetkým na strednom a východnom Slovensku. Na horskom prechode Šturec hrozilo riziko padania lavín z priľahlých svahov. Poľadovica sa udržiavala na ceste medzi Banskou Bystricou a Podbrezovou ako aj medzi Žilinou a Rajcom.

Meteorológovia očakávali, že po zvyšok dňa bude prevládať oblačné počasie. Teploty by sa mali pohybovať od dvoch do siedmich stupňov Celzia.

Zdielať na

Najčítanejšie správy