Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smrť úradovala aj na Štedrý večer
Zdielať na

Smrť úradovala aj na Štedrý večer

Zdroj: Bill Frazzetto/ilustračné

V Divíne (okr. Lučenec) zomrel 4-mesačný chlapček, v Revúcej sa našla mŕtvola 58-ročného Rakúšana.

V pondelok na Štedrý deň v Divíne (okr. Lučenec) zomrel štvormesačný chlapček. Jeho mama oznámila na linku tiesňového volania 112, že dieťa nedýcha.

Po príchode rýchlej zdravotníckej pomoci lekár konštatoval smrť dieťaťa bez vonkajších známok násilia.

Policajti obhliadli miesto činu a lekár nariadil súdnu pitvu. Vyšetrovateľ v Lučenci už začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Agentúru SITA o tom informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Babulicová.

Bezvládne telo našli na Štedrý deň aj neďaleko čerpacej stanice v Revúcej. Mŕtvolu 58-ročného Revúčana našli o siedmej ráno na ulici M. R. Štefánika. Telo ležalo na chrbte v trávnatom poraste na pravej strane približne 15 metrov od cesty za benzínovým čerpadlom v smere na Tornaľu.

Privolaná lekárka konštatovala smrť a cudzie zavinenie nevylúčila, pretože nebohý má po oboch stranách hrudníka veľké krvné podliatiny a odreniny a zakrvavenú a poodieranú tvár.

Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote nariadil vykonať súdnu pitvu. Vo veci policajti začali trestné stíhanie pre zločin zabitia.

Na Štedrý deň zomrela aj žena pod kolesami vlaku. O 13:43 pri Komárne motorový osobný vlak smerujúci do Maďarska zrazil ženu zatiaľ nezistenej totožnosti vo veku asi 50 až 60 rokov.

Žena sa snažila prejsť na bicykli cez koľaje, kde sa jej zasekol. Rušňovodič ju spozoroval vo vzdialenosti asi 20 metrov v oblúku a použil rýchlobrzdu, no keďže bol veľmi blízko, zrážke nezabránil. Žena zomrela na mieste.

V rómskej osade v Jarovniciach (okres Sabinov) zomrelo v noci 7 a pol mesačné dievčatko. Smrť Janky oznámili polícii pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci. Dieťa našla dnes ráno o 6:30 27-ročná matka, ktorá mu išla dať kvapky do uší, pričom zistila, že Janka už nedýcha. Privolaný lekár RZP konštatoval smrť dievčatka a nariadil pitvu, ktorá určí presnú príčinu smrti.

Policajtom matka povedala, že dieťa bolo v pondelok okolo polnoci, keď mu dávala lieky, ešte živé a čulé. S dievčatkom údajne bola 19. decembra u detskej lekárky, lebo sa jej zdalo, že je chorá. Keďže lekárka jej povedala, že dieťa je zdravé, tak po ceste domov kúpila v lekárni dva druhy kvapiek a pravidelne ich dieťaťu podávala .

Zdielať na

Najčítanejšie správy