Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Vianoce na ľade? S veľkou pravdepodobnosťou
Zdielať na

Vianoce na ľade? S veľkou pravdepodobnosťou

Žeby sa konečne raz vyplnila ľudová pranostika - Katarína na blate, Vianoce na ľade? Niektoré miesta o tom svedčia posledný deň pred Štedrým večerom. Meteorológ taktiež dáva nádej. <b>Pozrite si VIDEO zo zasneženej Koliby</b>

Istotne si pamätáte na tohtoročnú Katarínu. Člapkanice na cestách, všade samé blato, po snehu ani chýru ani slychu. Napriek tomu sme počúvali skeptických meteorológov, ktorí varovali pred predčasným optimizmom zo zasnežených Vianoc - teda zo splnenia toho, čo ľudová pranostika hovorí.

Avšak keď sa zadívate napríklad na dnešnú Kolibu, uvidíte krajinu ako z rozprávky Mrázik. Máte pocit, že sa tu starý vysmiaty červenolíci deduško prechádzal a svojou čarovnou palicou sa dotýkal stromov, aby ich obdaroval snehovou prikrývkou.

A takto to vyzerá aj na mnohých iných miestach Slovenska. Zajtra by sa to malo ešte zlepšiť.

"Práve na Štedrý deň príde k nám od západu tlaková níž a práve na Štedrý deň by mohlo trošku snežiť. Potom sa to opäť stabilizuje. Znovu bude naše územie na okraji tlakovej výše, znovu bude takéto stabilné počasie, znova bude mrznúť," hovorí meteorológ Peter Jurčovič.

Takže tieto Vianoce budú možno skutočne na snehu a ľade.

Najčítanejšie správy