Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Protidrogová razia Mozog a Mr. Big
Zdielať na

Protidrogová razia Mozog a Mr. Big

Zdroj: Prezídium PZ

Po bratislavskej akcii Mr. Big obvinili z obzvlášť závažnej drogovej trestnej činnosti hlavu skupiny 29-ročného Martina V. a jeho komplicov 26-ročného Martina H., 28-ročného Miroslava L. a 23-ročného Jána N.

Policajti spoločne s colníkmi vykonali tri protidrogové akcie - Mr. Big v Bratislave, s ktorou mala súvislosť akcia Mozog v Žiari nad Hronom a posvietili si aj na dílerov v bratislavskom Pentagone pri akcii Tutuč.

Po bratislavskej akcii Mr. Big obvinili z obzvlášť závažnej drogovej trestnej činnosti hlavu skupiny 29-ročného Martina V. a jeho komplicov 26-ročného Martina H., 28-ročného Miroslava L. a 23-ročného Jána N. Obvinení predávali drogy dílerom, aj užívateľom.

Prezídium PZ

Pri štyroch prehliadkach našli rôzne drogy, ampulky, zatavenú striekačku, sušené huby, marihuanu, zariadenie na výrobu metamfetamínu, hašiš, lieky, dokonca aj literatúru s problematikou extrémizmu. Všetok zaistený materiál poputoval na expertízu. Obvineným hrozí trest 10 až 15 rokov.

Súbežne vykonali aj žiarsku akciu Mozog, ktorá sa týkala aj osôb okolo Martina V. Drogy distribuoval aj do Banskobystrického kraja prostredníctvom Vladimíra H.

Počas akcie sa podarilo zadržať nielen Vladimíra, ale aj ľudí, s ktorými spolupracoval a kupoval od nich drogy - 24-ročného Mária Š., 29-ročného Milana S. a 34-ročného Pavla Š. Aj v tomto prípade pri domových prehliadkach našli viacero druhov drog, mobilné laboratórium či plastovú fajku. Za prechovávanie, výrobu a obchodovanie s omamnými a psychotropnými látkami im hrozí trest na štyri až 10 rokov.

Prezídium PZ/ilustračné

V bratislavskom Pentagone pri troch domových prehliadkach policajti zásahovej jednotky zaistili zatavené striekačky, papierové skladačky, plastové vrecúška s bielym práškom, hotovosť v korunách a eurá. Z drogovej trestnej činnosti obvinili 45-ročného Viliama R., 18-ročného Jána M. a 40-ročného Viliama D., za mrežami môžu stráviť štyri až 10 rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy